Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Τελείωσε η παραγωγή του VW Polo στην Ευρώπη

Τελείωσε η παραγωγή του VW Polo στην Ευρώπη
Tο Polo θα συνεχίσει να διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά, με την παραγωγή να μεταφέρεται πλέον στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Kariega, Νότια Αφρική
Μετά από 40 χρόνια η Volkswagen τερμάτισε την παραγωγή του Polo στην Ευρώπη, ώστε να προετοιμάσει το εργοστάσιό της στην Παμπλόνα της Ισπανίας για την κατασκευή προσιτών, αμιγώς ηλεκτρικών μικρών αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά, το Polo θα συνεχίσει να διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά, με την παραγωγή να μεταφέρεται πλέον στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Kariega, Νότια Αφρική.
Το εργοστάσιο στην Παμπλόνα θα ξεκινήσει την παραγωγή δύο ηλεκτρικών μικρών SUV το 2026, με το ένα να προορίζεται για τη VW και το άλλο για την τσεχική μάρκα Skoda.
Και τα δύο μοντέλα θα βασίζονται σε μια μικρότερη, προσθιοκίνητη εκδοχή της πλατφόρμας MEB της VW, η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.
Οι αλλαγές στην πλατφόρμα έγιναν ώστε τα ηλεκτρικά μοντέλα να πωλούνται σε τιμές πιο κοντά σε εκείνες των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης