Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Καταδικάζει τις αιματηρές επιθέσεις στη Rafah το ελληνικό ΥΠΕΞ - Χωρίς ονομαστική αναφορά στο ... Ισραήλ η ανακοίνωση

Καταδικάζει τις αιματηρές επιθέσεις στη Rafah το ελληνικό ΥΠΕΞ - Χωρίς ονομαστική αναφορά στο ... Ισραήλ η ανακοίνωση
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η σχετική ανακοίνωση της Βασιλίσσης Σοφίας δεν κατονομάζει τους δράστες των σχετικών επιθέσεων
Με ανακοίνωση που δημοσίευσε στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης η ελληνική διπλωματία καταδίκασε κι επίσημα τις «πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, στη Rafah».
Την ίδια στιγμή, προανήγγειλε ότι συντάσσεται με τις διεθνείς εκκλήσεις «για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας που θα διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης»
Ακολούθως το ελληνικό ΥΠΕΞ, κάλεσε «για άμεση κατάπαυση του πυρός, σεβασμό του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου από όλα τα μέρη, άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς».
Εντούτοις, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η σχετική ανακοίνωση δεν κατονομάζει τους δράστες των σχετικών επιθέσεων, δηλαδή, το κράτος του Ισραήλ.
Επισημαίνεται, ότι η ελληνική διπλωματία ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη θέση για την καταδίκη του Benjamin Netanyahu από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. 
Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαρίσει το πώς Ελλάδα θα ανταποκριθεί διπλωματικά ως προς το ένταλμα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού από το διεθνές νομικό σώμα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Ελλάδα καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, στη Ράφα. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας που θα διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης.
Η Ελλάδα καλεί εκ νέου για άμεση κατάπαυση του πυρός, σεβασμό του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου από όλα τα μέρη, άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς.»



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης