Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δημοσίευμα Mayadeen: Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης θέλει να φέρει τα παιδιά της Γάζας στην ΕΕ

Δημοσίευμα Mayadeen: Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης θέλει να φέρει τα παιδιά της Γάζας στην ΕΕ
Η ιδέα προτάθηκε και συζητείτο με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Mohammad Mustafa καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας
Ειδική μνεία στο σχέδιο του Υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη για φιλοξενία προσφυγόπουλων της Γάζας από χώρες της Ευρώπης, κάνει σε ρεπορτάζ του το λιβανέζικο δίκτυο Mayadeen, που πρόκειται στη σιιτική οργάνωση Hezbollah.
«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεραπετρίτης αναζητούσε ενεργά συνεργασίες για μια επιχείρηση που θα μετέφερε προσωρινά παιδιά της Γάζας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ιδέα προτάθηκε και συζητείτο με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Mohammad Mustafa καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας», τονίζει σχετικά το λιβανέζικο δημοσίευμα.
Εν συνεχεία, επικαλείται τις δηλώσεις του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, σύμφωνα με τις οποίες «η τραγωδία πρέπει να αντιμετωπιστεί νωρίτερα παρά αργότερα. Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ανοιχτή στους τραυματίες της Γάζας αλλά και στα παιδιά που τώρα αντιμετωπίζουν πείνα ή άλλου είδους κινδύνους».
Ο κ. Γεραπετρίτης ανέδειξε, επίσης, τα «τεράστια» ψυχολογικά τραύματα από τα οποία θα υποφέρουν τα παιδιά από τη Γάζα, λόγω του πολέμου.
«Η Ελλάδα εκτιμάει ότι βελτιωμένοι δεσμοί της με τον αραβικό κόσμο θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τον ρόλο της ως μεσολαβητή στην ευρύτερη περιοχή, ιδίως μετά την εκλογή της ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026», προσθέτει το Mayadeen κάνοντας μνεία στη στρατηγική στόχευση της ελληνικής διπλωματίας.
«Ωστόσο, ο Γεραπετρίτης δεν έδωσε εκτιμήσεις για το πόσους πρόσφυγες από τη Γάζα θα μπορούσε να φιλοξενήσει η χώρα του ή η ΕΕ, αλλά αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι το σχέδιο συζητείται με τις παλαιστινιακές αρχές. Επιπλέον, επισήμανε ότι το σχέδιο δεν συνδέεται με οιεσδήποτε τακτικές ροές μετανάστευσης» εξηγεί το αραβικό ενημερωτικό δίκτυο.
«Αυτή είναι μια προφανής έκκληση για ανθρωπιστική βοήθειας. Δεν μιλάμε εδώ για οικονομικούς μετανάστες ή άλλους τύπους παράτυπης μετανάστευσης», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, εν μέσω, δε, της ανόδου της ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές εκλογές, και τόνισε ότι το σχέδιο πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό.

φρφερφρεφερρε.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης