Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γεραπετρίτης στο Reuters: Το Ισραήλ δεν δέχεται αρκετή πίεση - Άραβες και Ευρωπαίοι να ακολουθήσουν κοινές πρωτοβουλίες

Γεραπετρίτης στο Reuters: Το Ισραήλ δεν δέχεται αρκετή πίεση - Άραβες και Ευρωπαίοι να ακολουθήσουν κοινές πρωτοβουλίες
«Είμαστε στρατηγικοί εταίροι του Ισραήλ και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο ανοιχτοί και ειλικρινείς μπορούμε», τονίζει ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν αντιμετωπίζει επαρκή πίεση για να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η κλιμάκωση στον Λίβανο είναι ένα ναρκοπέδιο που η διεθνής κοινότητα ίσως να μην μπορεί να διαχειριστεί.
Η Ελλάδα εκλέχθηκε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-2026 νωρίτερα φέτος, και η Αθήνα εκτιμάει ότι οι ιστορικοί δεσμοί της χώρας με τον αραβικό κόσμο και το Ισραήλ της προσδίδουν αξιοπιστία, προκειμένου να ενεργήσει ως μεσολαβητής ειρήνης, σημειώνει το Al Jazeera.
Ακολούθως, το αραβικό μέσο μεταδίδει τη συνέχειa των δηλώσεων του κ. Γερπαετρίτη στο Reuters, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ: «Φαίνεται ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική πίεση προς το Ισραήλ. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι του Ισραήλ και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο ανοιχτοί και ειλικρινείς μπορούμε».
Παράλληλα, ο ανώτατος Έλληνας διπλωμάης υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμο οι Άραβες και οι Ευρωπαίοι να ακολουθήσουν κοινές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι η κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες δείχνει μια συλλογική αποτυχία της διεθνούς κοινότητας.
«Δεν έχουμε αποτρέψει τη διαρροή της κρίσης, και όσο περισσότερο διευρύνεται ο πόλεμος, τόσο πιο περίπλοκη γίνεται η κατάσταση για να επιλυθεί», είπε σχετικά.
«Ο Λίβανος θα μπορούσε εύκολα να γίνει μια ζώνη τρομερής εχθρότητας, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Είναι ένα ξεκάθαρο ναρκοπέδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης