Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παραδοχή Παναγιωτόπουλου (Υπ. Μετανάστευσης): Αυξημένες οι ροές κατά 60% φέτος – Δεχόμαστε μεγάλη πίεση

Παραδοχή Παναγιωτόπουλου (Υπ. Μετανάστευσης): Αυξημένες οι ροές κατά 60% φέτος – Δεχόμαστε μεγάλη πίεση
Σχετικά Άρθρα
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε το πρωί στο Open TV.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε:

Στις μεταναστευτικές ροές:

Χθες, όντως, στη συζήτηση μίας επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή είδαμε τα νούμερα που κατά καιρούς έχουν βγει και υπολογίζουμε ότι κάπου εκεί (60%) πρέπει να είναι αυξημένες οι ροές.
Δεν αρνηθήκαμε ποτέ και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρύφτηκα να πω ότι δεν είναι αυξημένες οι ροές φέτος για πολλούς λόγους.
Όμως από κει και πέρα πρέπει να βρούμε την ειδική δυναμική της αύξησης αυτών των ροών γιατί ας πούμε από τον Έβρο, είναι οριακά μειωμένες οι ροές περί το 5%, άρα περνάνε λιγότεροι από τον Έβρο, κάτι αποδίδει εκεί πέρα.
Τα εμπόδια;
Ο φράχτης;
Η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας που γίνεται και σε επιτελική βάση τακτικά σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και μεταξύ των αρχών που προστατεύουν τα σύνορα και των 3 χωρών;
Αποδίδει.
Από το Βόρειο Αιγαίο επίσης είναι περίπου οι ίδιες με πέρσι.
Εκεί που είναι πολύ αυξημένες οι ροές είναι αφενός από το Νότιο Αιγαίο, περιοχή Δωδεκανήσων, και βέβαια το καινούργιο στοιχείο είναι η Κρήτη.
Πέρσι θυμίζω το είπα και χθες στη Βουλή εισήλθαν 77 παράνομοι μετανάστες φέτος μέχρι στιγμής είναι γύρω στους 2.700.
Άρα έχουμε δραματική αύξηση.
Βέβαια, η Κρήτη είναι διαφορετική υπόθεση, διότι ξεκινάς το ταξίδι από τα βορειοαφρικανικά παράλια, Λιβύη κατά βάση, είναι πολύ πιο επικίνδυνο ταξίδι από το ολιγόλεπτο ταξίδι για να περάσεις από τα μικρασιατικά παράλια στα νησιά μας, στα Δωδεκάνησα, και δεν γίνεται βέβαια αυτό κάθε μέρα.
Γίνεται όμως με μεγαλύτερα πλωτά μέσα, με μεγαλύτερα καράβια, όχι πιο ασφαλή, ασφαλώς όχι πιο ασφαλή.
Καρυδότσουφλα θα τα περιέγραφα για αυτό και είναι επικίνδυνο ταξίδι, αλλά όπως καταλαβαίνετε, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης