Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σύλληψη ανήλικου χειριστή ταχυπλόου και 18 παράνομων μεταναστών από το Λιμενικό ανοιχτά του Αγαθονησίου

Σύλληψη ανήλικου χειριστή ταχυπλόου και 18 παράνομων μεταναστών από το Λιμενικό ανοιχτά του Αγαθονησίου

Καθημερινότητα πλέον για το Λιμενικό τα περιστατικά με διακινητές και παράνομους μετανάστες εντός των χωρικών μας υδάτων

Σχετικά Άρθρα
Για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινούnταν με ταχύτητα προς τις νοτιοανατολικές ακτές του Αγαθονησίου προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές, ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/9/2024) η Λιμενική Αρχή της Σάμου.
Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το ταχύπλοο να προσεγγίζει την ακτή.
Στη θέα του περιπολικού, τρεις από τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες πήδηξαν στη θάλασσα και βγήκαν στην ξηρά.
Στη συνέχεια, το περιπολικό του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή ακινητοποίηση του ταχύπλοου και την περισυλλογή 16 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σάμου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ προκειμένου να μεταφερθούν σε Κλειστή Δομή.
Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν στην ξηρά από στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Αγαθονησίου, οι τρεις αλλοδαποί που είχαν ήδη εξέλθει στην ακτή, ενώ ο ένας εξ αυτών, ηλικίας 17 ετών, αναγνωρίστηκε ως ο χειριστής της λέμβου και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο».
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης