Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δημητροκάλλης (ανεξ. βουλευτής) για ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Ήταν μια νέα υποχώρηση - Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία με πυγμή

Δημητροκάλλης (ανεξ. βουλευτής) για ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Ήταν μια νέα υποχώρηση - Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία με πυγμή
Σύμφωνα με τον κ. Δημητροκάλλη, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτέλεσε άλλη μια επίδειξη «υποχωρητικότητας και δουλικότητας», κυρίως σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις.
Σε έντονο ύφος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Ιωάννης Δημητροκάλλης, προχώρησε σε αυστηρή κριτική απέναντι στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον κ. Δημητροκάλλη, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτέλεσε άλλη μια επίδειξη «υποχωρητικότητας και δουλικότητας», κυρίως σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις.
«Αντί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα με πυγμή, ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε σε γενικόλογες δηλώσεις και ανούσιες εκκλήσεις για διάλογο με την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η κυβερνητική στάση έναντι των τουρκικών παραβιάσεων της εθνικής κυριαρχίας οδηγεί σε «διαρκή υποχώρηση» και τον κατευνασμό ως κύρια πολιτική γραμμή.
Ο κ. Δημητροκάλλης τόνισε την ανάγκη για μια ηγεσία που θα σταθεί με «θάρρος και αποφασιστικότητα» απέναντι στις προκλήσεις, καλώντας για μια αλλαγή κατεύθυνσης στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:

"Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ακόμη επίδειξη υποχωρητικότητας και δουλικότητας απέναντι στους ξένους παράγοντες και ειδικά στην Τουρκία.
Αντί να υψώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα με πυγμή (λέμε τώρα), αρκέστηκε σε γενικόλογες δηλώσεις και εκκλήσεις για "διάλογο" με μια χώρα που εδώ και χρόνια παραβιάζει συστηματικά την εθνική μας κυριαρχία. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να προτάσσει τον κατευνασμό, επιτρέποντας στην Τουρκία να εκμεταλλεύεται την αδράνειά μας.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ηγεσία που θα σταθεί με θάρρος και αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε πρόκληση, όχι από πολιτικές που οδηγούν σε εθνικές παραχωρήσεις και διαρκή υποχώρηση.

Ιωάννης Δημητροκάλλης
Ανεξάρτητος Βουλευτής
A' Ανατολικής Αττικής"

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης