Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο «Mr. Big Short» ποντάρει πάνω από 1 δισ. δολάρια κατά των αμερικανικών μετοχών

Ο «Mr. Big Short» ποντάρει πάνω από 1 δισ. δολάρια κατά των αμερικανικών μετοχών
Ο «Big Short» σορτάρει ξανά
Σχετικά Άρθρα
Όταν κάποιος καταφέρνει κόντρα σε όλους να προβλέψει την κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως έπραξε ο Michael Burry το 2006-2008 (απεικονίζεται στη γνωστή ταινία «Το Μεγάλο Σορτάρισμα»), σίγουρα λαμβάνεις έκτοτε υπόψη τις θέσεις του.
Όπως απορρέει από τα αρχεία συναλλαγών που εξετάζει το Reuters, ο Michael Burry (Scion Asset Management), γνωστός ως «Mr. Big Short», πόνταρε 739 εκατ. δολάρια εναντίον (με την επιλογή των options) στο δημοφιλές Invesco QQQ Trust ETF, αλλά και 886 εατ. δολάρια εναντίον του SPDR S&P 500 ETF.
Το συνολικό ύψος του σορταρίσματος ξεπερνά τα 1,5 δισεκ. δολάρια.
Ο Michael Burry έγινε γνωστός με τα στοιχήματά του ενάντια στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ πριν από την οικονομική κρίση του 2008.
Δεν ήταν σαφές πώς τα πήγαν τα πρόσφατα στοιχήματα των επιλογών του κ. Burry, δεδομένου ότι οι ρυθμιστικές δηλώσεις δεν απαιτούν τις τιμές αγοράς και τις ημερομηνίες λήξης. Δεδομένου ότι οι καταθέσεις αποκαλύπτουν μόνο θέσεις long, δεν ήταν επίσης σαφές εάν οι θέσεις κρατήθηκαν εξ ολοκλήρου ή σε σχέση με άλλα συμβόλαια που δεν ήταν διαθέσιμα, σχολιάζει το Reuters.
Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο περίπου 17% για το έτος μέχρι σήμερα, ενώ ο Nasdaq 100 σχεδόν 39% για την ίδια περίοδο. Τα μεγάλα κέρδη εντοπίζονται σε μια χούφτα εταιρείες όπως η Nvidia και η Meta Platforms.
Η κατάθεση έδειξε επίσης ότι η Scion Asset Management ρευστοποίησε τα μερίδιά της στην κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.comκαι την πασίγνωστη Alibaba Group Holdings, καθώς και στις περιφερειακές τράπεζες PacWest και Western Alliance Bancorp.
Μεταξύ των θετικών θέσεων του, ήταν ότι υπερδιπλασίασε το μερίδιό της στην αγορά διαδικτυακών ειδών πολυτελείας RealReal Inc (+100% για το έτος μέχρι σήμερα) και πρόσθεσε νέα μερίδια στις iHeartMedia, HanesBrands και Warner Bros. Discovery.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης