Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η NBG Securities, με περιθώριο ανόδου έως 54% – Προτιμά την Πειραιώς, είναι αδικαιολόγητα υποτιμημένη

Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η NBG Securities, με περιθώριο ανόδου έως 54% – Προτιμά την Πειραιώς, είναι αδικαιολόγητα υποτιμημένη
Κατά την NBG Securities οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, κάτι που δεν δικαιολογείται πλήρως από τους κινδύνους
Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η NBG Securities, ενώ προτιμά την Πειραιώς, την οποία θεωρεί ότι είναι αδικαιολόγητα υποτιμημένη.
Ειδικότερα, οι νέες τιμές στόχοι είναι στα 2,50 ευρώ για την Alpha Bank από 2 ευρώ προηγουμένως, με αύξηση 54% από την τρέχουσα τιμή των 1,6250 ευρώ, στα 2,85 ευρώ για την Eurobank από 2,10 ευρώ και αύξηση 30% από την τρέχουσα τιμή των 2,19 ευρώ και στα 5,30 ευρώ για την Πειραιώς από 4,50 ευρώ προηγουμένως και αύξηση 38% από την τρέχουσα τιμή των 1,6250 ευρώ.
Σύμφωνα με την NBG Securities η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να είναι η κορυφαία επιλογή της κυρίως για λόγους αποτίμησης, καθώς πιστεύει ότι παραμένει αδικαιολόγητα υποτιμημένη σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες.
Οι δείκτες της Πειραιώς συγκλίνουν γρήγορα σε ευρωπαϊκά επίπεδα, σύμφωνα με την NBG Securities.
Βέβαια, για όλο τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η NBG Securities δίνει σύσταση outperform, αποτυπώνοντας κυρίως την αναβάθμιση των παραδοχών της, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζών και την πτώση κατά 75 μ.β. στο ERP.
1_719.JPG
Θετικά τα επιχειρηματικά σχέδια

Σύμφωνα με την NBG Securities οι προοπτικές του κλάδου καθοδηγούνται από τα αισιόδοξα επιχειρηματικά σχέδια που παρουσιάστηκαν μαζί με τα αποτελέσματα του 2023, τα οποία προβλέπουν ανθεκτικότητα στην κερδοφορία, παρά την πτώση των επιτοκίων και τις διανομές μερισμάτων, που αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον.
Επίσης, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε καλή θέση για να αντιμετωπίσουν τις μειώσεις των επιτοκίων, με τα επιτόκια να αναμένεται να διαμορφωθούν κατά 75-100 μονάδες βάσης χαμηλότερα το 2024.

Στο 17% το discount των ελληνικών τραπεζών

Κατά την NBG Securities οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, κάτι που δεν δικαιολογείται πλήρως από τους κινδύνους.
Ειδικότερα, διαπραγματεύονται με μέσο όρο 0,82x σε όρους P/TBV έναντι 0,99x των ευρωπαϊκών, που συνεπάγεται discount 17%.
Η NBG Securities πιστεύει ότι το discount θα μπορούσε να περιοριστεί καθώς τα επιχειρηματικά σχέδια των ελληνικών τραπεζών υλοποιούνται με επιτυχία, οδηγώντας σε βελτίωση της κερδοφορίας και της διανομής μερισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης