Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αγοράστε γαλλικές μετοχές… δεν είναι επικίνδυνο το RN της Le Pen

Morgan Stanley: Αγοράστε γαλλικές μετοχές… δεν είναι επικίνδυνο το RN της Le Pen
Το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για τους επενδυτές μετοχών θα ήταν μια νίκη του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου
Οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν γαλλικές μετοχές πριν από τον δεύτερο γύρο των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών της Κυριακής, επειδή η αγορά είναι πιθανό να ανακάμψει σε ένα από τα δύο πιο πιθανά αποτελέσματα, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Morgan Stanley.
Τα γαλλικά ομόλογα έχουν ήδη βελτιωθεί μετά τους πολιτικούς ελιγμούς που επιδιώκουν να εμποδίσουν το Εθνικό Ράλι (RN) της Marine Le Pen να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, έγραψαν οι αναλυτές της Morgan Stanley, Marina Zavolock και Regiane Yamanari.
Οι επενδυτές μετοχών θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να αυξήσουν την έκθεση στη χώρα, είπαν.
Η κεντρώα ομάδα του Emmanuel Macron και μια αριστερή συμμαχία αντίθετη στη Le Pen απέσυραν στρατηγικά 223 υποψηφίους από τις εκλογικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τη διάσπαση της αντιπολίτευσης στην ακροδεξιά και να μειώσουν τις πιθανότητές της να κερδίσει αρκετές έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Αυτό σημαίνει ότι κανένα κόμμα δεν είναι πιθανό να κερδίσει τις 289 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία, ανέφερε η ομάδα της Morgan Stanley.
«Πιστεύουμε ότι τα δύο βασικά εναπομείναντα σενάρια γαλλικών εκλογών –χωρίς πλειοψηφία και απόλυτη πλειοψηφία RN– θα ακολουθηθούν τελικά από ανάκαμψη στους γαλλικούς και ευρύτερους ευρωπαϊκούς δείκτες μετοχών», έγραψαν.
Οι Zavolock και Yamanari συμβούλεψαν να αγοράσουν ευρωπαϊκές αμυντικές μετοχές, ιταλικές τράπεζες, τη BNP Paribas SA, τη γαλλική εταιρεία δομικών υλικών Saint-Gobain SA και την εταιρεία κοινής ωφέλειας Veolia Environnement SA.
Το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για τους επενδυτές μετοχών θα ήταν μια νίκη του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου, ανέφερε η εταιρεία.
Εάν το Εθνικό Ράλι κερδίσει, η ατζέντα οικονομικής πολιτικής του μπορεί να είναι πιο μετριοπαθής από ό,τι ήταν στο παρελθόν, είπε η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης