Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παράδοξα από UBS - Ενώ γενικώς δεν βλέπει ράλι... ανακάλυψε άνοδο 56% στις ελληνικές τράπεζες - Εθνική 11,20 ευρώ, Eurobank 2,74 ευρώ

Παράδοξα από UBS - Ενώ γενικώς δεν βλέπει ράλι... ανακάλυψε άνοδο 56% στις ελληνικές τράπεζες - Εθνική 11,20 ευρώ, Eurobank 2,74 ευρώ
Σύμφωνα με την UBS, η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2,32 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 45%, για την Eurobank στα 2,74 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 38%, για την Εθνική στα 11,20 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 56%, και για την Πειραιώς στα 3,80 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 50%
Παραδόξως ενώ η UBS δεν βλέπει πουθενά αλλού ανοδικά περιθώρια στην Ευρώπη... ανακάλυψε τις ελληνικές τράπεζες και σε διάστημα 12 μηνών προβλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου λόγω της οικονομικής ανάκαμψης που ωστόσο δεν βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την UBS, η τιμή στόχος για την
Alpha Bank είναι στα 2,32 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 45%
Eurobank στα 2,74 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 38%,
Εθνική στα 11,20 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 56% και
Πειραιώς
στα 5,70 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 50%.
Για τις τέσσερις μετοχές διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά).
1_827.JPG
Σύμφωνα με την UBS, η Εθνική αποτελεί κορυφαία επιλογή, καθώς έχει πιο ποιοτική θέση ώστε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της Ελλάδας, διαθέτει υψηλή κερδοφορία, ισχυρή κεφαλαιακή θέση, πιστωτική ποιότητα, δυνατότητα επιστροφής πλεονάζοντος κεφαλαίου.
Επίσης, η Πειραιώς διαθέτει μια αξιοσημείωτη ιστορία ανάκαμψης και σταθερή κερδοφορία, αλλά διαθέτει ασθενέστερη κεφαλαιακή θέση.
Η Eurobank επωφελείται από την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας, δείχνοντας διαφοροποίηση σε Κύπρο και Βουλγαρία, προσφέροντας υψηλή κερδοφορία, αλλά έχει ακόμη υψηλό κόστος χρηματοδότησης.
Τέλος, η Alpha Bank επωφελείται από τη συγχώνευση με την UniCredit στη Ρουμανία, αλλά έχει χαμηλότερη κερδοφορία, ιδιαίτερα χαμηλότερο NIM, αλλά και υψηλές δυνατότητες διανομής σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Ο κύκλος της ανάκαμψης

Σύμφωνα με την UBS, η πορεία της ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία βασίζεται στον τουρισμό, σε ένα ισχυρό καταναλωτικό περιβάλλον, τις εισροές RRF και τη σημαντική δημοσιονομική απόδοση θα ενισχύσει τις επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου.
Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε καλή θέση για να επωφεληθούν από τον επενδυτικό κύκλο που διευκολύνεται από τα ευρωπαϊκά ταμεία RRF και μια ισχυρή μακροοικονομική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Αν και τα επιτοκιακά περιθώρια (NIM) περιορίζονται, οι δραστηριότητες αντιστάθμισης κινδύνου παρέχουν κάποια προστασία, όπως και η σταθερή αύξηση των δανείων.
Τα NPEs έχουν ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, με τη UBS να βλέπει τον πιστωτικό κίνδυνο να παραμένει ευνοϊκός και να προκαλεί καθοδική έκπληξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης