Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της ΦΑΓΕ

tags :
Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της ΦΑΓΕ
Η ΦΑΓΕ θα συνεχίσει να δημιουργεί θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές
Σχετικά Άρθρα
Σε θετικές -από σταθερές- αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) της ΦΑΓΕ η Moody's Ratings, επιβεβαιώνοντας σε Ba3 τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Η αλλαγή στις προοπτικές αντανακλά τη συνεχιζόμενη μείωση της μόχλευσης, με το υπόλοιπο των ομολογιών να φθάνει τα 44 εκατ. δολάρια -αναμένεται να εξοφληθούν το 2025. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία θα είναι σχεδόν απαλλαγμένη από χρέη μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.
Η δράση αξιολόγησης αφορά επίσης τη συνεχιζόμενη σταθερή λειτουργική απόδοση της εταιρείας και τη θετική δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών, λόγω της ισχυρής αύξησης της ζήτησης στις αγορές της. Το 2023, τα έσοδα της ΦΑΓΕ αυξήθηκαν κατά 13,9%, ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των τιμών και της αύξησης του όγκου πωλήσεων.
Επιπλέον, η μείωση των τιμών του γάλακτος στήριξε την επέκταση του μικτού περιθωρίου, το οποίο ανήλθε στο 46,4% από 31,1% το 2022. Ως αποτέλεσμα, το EBITDA της ΦΑΓΕ βελτιώθηκε στα 158 εκατ. δολάρια το 2023 από 85 εκατ. δολάρια το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, κατά το δεύτερο τρίμηνο 2024, υπάρχει άνοδος στις τιμές του γάλακτος, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Ως αποτέλεσμα, η Moody's προβλέπει ότι το EBITDA θα παραμείνει γενικά σταθερό το 2024-2025.
Χάρη στα σταθερά κέρδη, η ΦΑΓΕ θα συνεχίσει να δημιουργεί θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές το 2024.
Ωστόσο, «αναμένουμε ότι το FCF θα μειωθεί μετά το 2025 αλλά θα παραμείνει θετικό, λόγω της επανέναρξης των επενδύσεων σε νέο εργοστάσιο παραγωγής. (..)
Η ΦΑΓΕ έχει καλή ρευστότητα. Από τον Ιούνιο του 2024, η εταιρεία είχε 18 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών, pro forma για την αποπληρωμή του χρέους των 60 εκατομμυρίων δολαρίων», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης