Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση από Stifel: Έρχεται διόρθωση 10% στη Wall Street - Προσοχή στο δ' τρίμηνο του 20224

Προειδοποίηση από Stifel: Έρχεται διόρθωση 10% στη Wall Street - Προσοχή στο δ' τρίμηνο του 20224
Ο Barry Bannister της Stifel προειδοποιεί ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά 10% μέχρι το τέλος του 2024
Σχετικά Άρθρα

Προς μια διόρθωση της τάξης του 10% έως το τέλος του 2024, οδεύει η Wall Street, σύμφωνα με τον Barry Bannister της Stifel.
Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της επενδυτικής τράπεζας δήλωσε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ενόψει του τέταρτου τριμήνου. Αυτό συμβαίνει επειδή η αγορά εργασίας επιβραδύνεται και ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι πιο επίμονος από ό,τι αναμένουν οι αγορές. Πρόκειται για δύο αρνητικές συνθήκες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πτώση έως και 10% στον S&P 500, προέβλεψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC.
«Όταν τα προσθέτετε όλα μαζί, πρόκειται για μια οικονομία που επιβραδύνει, ιδίως από την πλευρά της απασχόλησης. Υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω και η αγορά είναι ακριβή. Έτσι, σίγουρα θα συνιστούσαμε προσοχή στα τέλη του τρίτου και το τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε ο Bannister.

Η αγορά εργασίας

Η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των επενδυτών, οι οποίοι παρακολουθούν για σημάδια συνεχιζόμενης οικονομικής αδυναμίας. Το 18% των Αμερικανών καταναλωτών ανέφερε ότι δήλωσε ότι είναι δύσκολο να βρει κανείς δουλειά τον Σεπτέμβριο, από μόλις 17% των καταναλωτών που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board.
Οι αμερικανικές εταιρείες, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσαν περισσότερες από 75.000 περικοπές θέσεων εργασίας τον Αύγουστο, μια αύξηση 193% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Challenger, Gray & Christmas.

Ο πληθωρισμός και τα επιτόκια

Οι πληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν επίσης να παραμείνουν γύρω από την οικονομία, γεγονός που θα μπορούσε να περιπλέξει το όραμα της αγοράς για απότομες μειώσεις των επιτοκίων, υποστήριξε ο Bannister. Οι επενδυτές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό την πτώση των επιτοκίων στο 3% ή χαμηλότερα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME. Αλλά λέει ότι αυτό είναι απίθανο να συμβεί χωρίς η οικονομία να δει επιβράδυνση, κάτι που είναι επίσης πτωτικό για τις μετοχές.
«Είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογήσουμε την πτώση κάτω από το 3% χωρίς επιβράδυνση», δήλωσε ο Bannister για τα επιτόκια. «Αν δεν έχουμε επιβράδυνση, αν συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτούς τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε, αυτό που θα καταλήξουμε είναι ένα σενάριο χωρίς προσγείωση, όπου τα επιτόκια και οι αποδόσεις δεν θα πρέπει να είναι δραματικά χαμηλότερα».
Οι επενδυτές φαίνονται επίσης λίγο υπερβολικά αισιόδοξοι, δεδομένου ότι οι μετοχές κινούνται κοντά στα ιστορικά τους υψηλά, δήλωσε ο Bannister. Σχεδόν οι μισοί από όλους τους επενδυτές δήλωσαν ότι αισθάνονται αισιόδοξοι για τις μετοχές για τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της AAII για το κλίμα των επενδυτών.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την άποψη ότι η Fed πρέπει να είναι πιο ήπια το 2024. Είναι αυτό που ο κόσμος περιμένει το 2025 που άρχισε να προεξοφλείται και το ετήσιο κέρδος 31% του S&P 500. Τα πάντα, απλά, μοιάζουν πολύ υπερβολικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης