Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Intrum - Η Fitch υποβαθμίζει σε C την πιστοληπτική ικανότητα

Intrum - Η Fitch υποβαθμίζει σε C την πιστοληπτική ικανότητα
Λίγες ώρες μετά από αντίστοιχη κίνηση της Moody's
Σχετικά Άρθρα
Σε C (από CC) υποβάθμισε η Fitch Ratings τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intrum, στον απόηχο της ένταξης Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης -δεν παρείχε outlook- περιγράφει τη διαδικασία ως «χρεοκοπία».
Η Intrum ανακοίνωσε στις 18 Οκτωβρίου 2024 ότι αποφάσισε να εφαρμόσει την προγραμματισμένη αναδιάρθρωση του χρέους μέσω μιας "προσυσκευασμένης" διαδικασίας του Κεφαλαίου 11. Δεδομένου ότι περίπου το 73% των κατόχων ομολογιών της Intrum συνήψαν συμφωνία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2024 και είναι νομικά υποχρεωμένοι να ψηφίσουν υπέρ της διαδικασίας, είναι πολύ πιθανό η Intrum να πληρεί το όριο συναίνεσης των δύο τρίτων που απαιτείται σύμφωνα με τη διαδικασία του Κεφαλαίου 11, εκτιμά η Fitch.
«Με το κλείσιμο της διαδικασίας, η πλησιέστερη υλική λήξη χρέους της Intrum θα είναι τον Σεπτέμβριο του 2027 (20% ή περίπου 600 εκατ. ευρώ των αναδιαρθρωμένων ομολογιών) με περαιτέρω λήξεις έως τον Σεπτέμβριο του 2030. Ωστόσο, αυξημένα έξοδα τόκων θα βαρύνουν τον δείκτη κάλυψης της Intrum, ο οποίος αναμένουμε να παραμείνει αδύναμος στο 2x-2,5x το 2025-2026.
Ενώ η συναλλαγή θα οδηγήσει σε κάποια βελτίωση, η μόχλευση μετά τη συναλλαγή θα παραμείνει υψηλή. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, αναμένουμε ο δείκτης ακαθάριστου χρέους/προσαρμοσμένο EBITDA της Intrum να είναι 4,5x-5x το 2025-2026», υπογραμμίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης