Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Ινδία… διχάζει τους αναλυτές - Η Goldman υποβαθμίζει τις ινδικές μετοχές και η UBS λέει ότι ήρθε η ώρα για «αγορά στην πτώση»

Η Ινδία… διχάζει τους αναλυτές - Η Goldman υποβαθμίζει τις ινδικές μετοχές και η UBS λέει ότι ήρθε η ώρα για «αγορά στην πτώση»
Τη στιγμή που η Goldman Sachs υποβαθμίζει τις ινδικές μετοχές, η UBS συστήνει «αγορά στην πτώση»
Σχετικά Άρθρα

Όλο και περισσότερο διχάζονται οι επενδυτές όσον αφορά τις προοπτικές της χρηματιστηριακής αγοράς της Ινδίας, έπειτα από ένα σερί 11 μηνών.
Ενώ η Goldman Sachs έχει υποβαθμίσει τις ινδικές μετοχές σε «neutral» (ουδέτερο) από «overweight» (υπερεπενδεδυμένες), δεδομένης της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, η UBS Global Wealth Management δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να «αγοράσουμε στην πτώση», καθώς η υποχώρηση της ανάπτυξης και των κερδών της χώρας φαίνεται να είναι παροδική.
Η απόκλιση στη συναίνεση υπογραμμίζει την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τη βιωσιμότητα των εταιρικών κερδών στην Ινδία εν μέσω της εξασθένησης των καταναλωτικών δαπανών και των υψηλών αποτιμήσεων. Ορισμένοι επενδυτές αναμένουν μια πιο αργή ανοδική πορεία των αγορών, ενώ άλλοι βλέπουν μια εξασθένιση της σχετικής ελκυστικότητας της Ινδίας, καθώς οι προσπάθειες της Κίνας να βγάλει την οικονομία της από το τέλμα προσελκύουν ξανά παγκόσμια κεφάλαια.
«Ενώ πιστεύουμε ότι η διαρθρωτική θετικό σενάριο για την Ινδία παραμένει άθικτο, η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται κυκλικά σε πολλούς θύλακες», επισημαίνουν  οι αναλυτές της Goldman, συμπεριλαμβανομένου του Sunil Koul. Η επιδείνωση του κλίματος για τα κέρδη, οι υψηλές αποτιμήσεις και ένα λιγότερο υποστηρικτικό σκηνικό θα μπορούσαν να περιορίσουν τη βραχυπρόθεσμη άνοδο των τοπικών μετοχών, πρόσθεσαν.
Η αγορά μπορεί να διορθώσει τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες, αν και μια μεγάλη πτώση είναι λιγότερο πιθανή λόγω της στήριξης από τις εγχώριες ροές, ανέφεραν. Η Goldman μείωσε τον 12μηνο στόχο της για τον δείκτη NSE Nifty 50 στις 27.000 μονάδες από 27.500 μονάδες προηγουμένως, υποδηλώνοντας άνοδο 10% από το κλείσιμο της Τρίτης.
Η Goldman προστίθεται σε μια ομάδα επενδυτικών οίκων που θέτουν υπό αμφισβήτηση το ράλι των μετοχών της Ινδίας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Bernstein Societe Generale Group μείωσε τις τοπικές μετοχές σε underweight, επικαλούμενη τις προσδοκίες για συνεχιζόμενες εκροές και αδύναμα κέρδη, ενώ προέβλεψε περαιτέρω άνοδο για τις κινεζικές μετοχές χάρη στην ενίσχυση της πολιτικής.
Παρόλο που η άνοδος ρεκόρ της χώρας της Νότιας Ασίας παρουσιάζει ήδη σημάδια κόπωσης, για τους «ταύρους», η επιβράδυνση οφείλεται σε έκτακτους παράγοντες και η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί.
Στον αντίποδα, η UBS επισημαίνει ότι η Ινδία παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ομάδα G-20. Οι ινδικές μετοχές δεν καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των χαρτοφυλακίων των θεσμικών επενδυτών, γεγονός που αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια για αύξηση των συμμετοχών.
Οι απόψεις του Tan υποστηρίζουν μια προηγούμενη θέση του Christopher Wood της Jefferies Financial Group, ο οποίος δήλωσε ότι η Ινδία παραμένει η πιο ελκυστική χρηματιστηριακή αγορά για τα επόμενα 10 χρόνια κυρίως λόγω των προοπτικών των κερδών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης