Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη 3.000 ανέργων οι όροι και οι προϋποθέσεις

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη 3.000 ανέργων οι όροι και οι προϋποθέσεις
Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών
Σε εφαρμογή πρόκειται άμεσα να τεθεί από τη ΔΥΠΑ πρόγραμμα για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, με ποσό επιχορήγησης ανά άνεργο 715 ευρώ.
Σχετική τροποποιητική απόφαση υπογράφηκε από την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως και σύμφωνα με αυτή οι επιχειρήσεις που μπορεί να επιδοτηθούν για την πρόσληψη ανέργων είναι οι τομείς της πρωτογενούς παραγωγής προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων κ.α.

Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών. Προκειμένου η επιχείρηση να υπαχθεί στο πρόγραμμα υποβάλλει:

1.Υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση την 31.12.2019 (ανάλογα με την νομική μορφή και το είδος βιβλίων της επιχείρησης):

-Είτε δεν είχε απωλέσει πάνω από το ήμισυ του εγγεγραμμένου της κεφαλαίου λόγω συσσωρευμένων ζημιών, είτε δεν είχε απωλέσει πάνω από το ήμισυ του κεφαλαίου της, όπως εμφαίνεται στους λογαριασμούς της εταιρείας, λόγω συσσωρευμένων ζημιών.
Επιπλέον, εάν πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση, να βεβαιώνει ότι τα τελευταία δύο έτη:
- ο δείκτης χρέους προς ίδια κεφάλαια της επιχείρησης δεν ήταν υψηλότερος του 7,5 και
- ο δείκτης κάλυψης χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης (EBITDA interest coverage ratio) δεν ήταν κάτω του 1,0 κλπ.

2. Ενιαίο Πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας,

3. Υπεύθυνη δήλωση ότι η επιχείρηση: δεν έχει λάβει ενίσχυση διάσωσης ή αναδιάρθρωσης, ή έχει λάβει ενίσχυση διάσωσης αλλά έχει αποπληρώσει το δάνειο ή έχει λύσει τη σύμβαση εγγύησης, ή έχει λάβει ενίσχυση αναδιάρθρωσης η οποία όμως έχει ολοκληρωθεί.».

Η επιχορήγηση για την αποζημίωση δαπανών της δράσης ανέρχεται σε ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70% της ως άνω κλίμακας μοναδιαίου κόστους που αντιστοιχεί σε 715 ευρώ ανά άνεργο.
Σε περίπτωση αντικατάστασης του επιχορηγούμενου υπαλλήλου, εφόσον η αρμόδια Υπηρεσία δεν μπορεί να υποδείξει άνεργο με την ειδικότητα και την κατηγορία του αρχικά προσλαμβανόμενου και επιθυμεί ο δικαιούχος εργοδότης αλλαγή ειδικότητας ή κατηγορίας, είναι δυνατή η αντικατάσταση με άνεργο άλλης ειδικότητας και κατηγορίας.
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή των επιχορηγούμενων ατόμων ταυτόχρονα και σε άλλα προγράμματα ή επενδυτικά σχέδια ή δράσεις ενισχύσεων, στα οποία επιχορηγείται το μισθολογικό ή/και το μη μισθολογικό κόστος.
Δεν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της δράσης οι επιχορηγούμενοι να ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και να προσληφθούν/απασχοληθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου από την δικαιούχο επιχείρηση.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης