Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τα Παρασκήνια της Ύδρας: Ο αφανισμός ελληνικών ασφαλιστικών, το φλερτ Minetta - Interamerican και τα 2,5 νοσοκομεία

Τα Παρασκήνια της Ύδρας: Ο αφανισμός ελληνικών ασφαλιστικών, το φλερτ Minetta - Interamerican και τα 2,5 νοσοκομεία
Ο νέος χάρτης της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα
Τα στρατηγεία των ασφαλιστικών, ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων κόβουν και ράβουν το νέο χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς.
Στα παραλειπόμενα της Υδρας ο ‘αφανισμός’ των ελληνικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και το φλερτ Interamerican – Minetta, αλλά και άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, ακόμα και της Εθνικής Ασφαλιστικής με πώληση μεμονωμένων χαρτοφυλακίων .
Τα ολιγοπώλια στα ιδιωτικά νοσοκομεία και οι καταχρηστικές χρεώσεις, απουσία κρατικού ελέγχου και βούλησης για να διορθώσει η αγορά.
Τα λάθη που απορρέουν από την άκριτη εφαρμογή της παραγόμενης από την τεχνολογία, Τεχνητής Νοημοσύνης.
Κορωνίδα πάντων, η απουσία ασφαλιστικής συνείδησης και το μεγάλο κενό προστασίας στην Περιουσία άνω το 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ από τις φυσικές καταστροφές όπως έγραψε το ΒΝ σε άρθρο του την περασμένη Παρασκευή συνομιλώντας με το πρόεδρο της ΕΑΕΕ Αλέξανδρο Σαρρηγεωρίου.

Φλερτ ασφαλιστικών προς εξιχνίαση

«Και πού είσαι ακόμα» απάντησε στέλεχος πολύ υψηλά στην ιεραρχία της ευρύτερης ασφαλιστικής αγοράς, συνομιλώντας με το ΒΝ για θέματα που άπτονται των εξαγορών ελληνικών ή μεταφορών χαρτοφυλακίων ελληνικών ασφαλιστικών οι οποίες δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν ως έχουν στην αγορά, λόγω ανταγωνισμού.
Στελέχη από την ευρύτερη ασφαλιστική αγορά θα χαιρέτιζαν, όπως επισημαίνουν μία συμφωνία μεταξύ Minetta Ασφαλιστικής -μίας ελληνικής ασφαλιστικής η οποία διαγράφει σοβαρή πορεία στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά- με την Interamerican.
Αν, και η Μinetta και στο παρελθόν διατείνετο ότι δεν πουλά μερίδια, φήμες αναφέρουν ότι ‘έχουν διεξαχθεί κάποιοι έλεγχοι στους ισολογισμούς’ και σε άλλα μεγέθη της ελληνικής ασφαλιστικής, χωρίς να προεξοφλούν ότι μία τέτοια συμφωνία μπορεί να κλείσει σίγουρα.
Δείγματα γραφής από την πλευρά της Interamerican έχουν υπάρξει, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος έχει δηλώσει ανοικτά σε συνέντευξη Τύπου η εταιρεία είναι ανοικτή σε εξαγορές είτε εταιρειών, είτε χαρτοφυλακίων, στοχεύοντας να αυξήσει τα μερίδια της στην αγορά, και στο πλαίσιο αυτό εξετάζει περιπτώσεις εξαγορών αλλά και συνεργειών πολύ προσεκτικά.
Από την άλλη πλευρά αρκετά είναι τα στελέχη στην αγορά που υπογραμμίζουν ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις αν δεν κάνουν κάποιες κινήσεις ‘δεν θα αντέξουν’.
Συνεπώς έχει γίνει αποδεκτό ότι από τις 30 ανώνυμες ασφαλιστικές εταιρίες: 17 υποκαταστήματα αλλοδαπών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, 3 πανελλαδικοί αλληλασφαλιστικοί οργανισμοί θα μείνουν πολύ λιγότερες στην αγορά.

Το ολιγοπώλιο των ιδ. Νοσοκομείων αποσυνθέτει το κλάδο ιδιωτικής ασφάλισης υγείας

Ούτε ένα στέλεχος από την εγγύς και ευρύτερη ασφαλιστική αγορά, συμπεριλαμβανομένων και των ξένων (αντ)ασφαλιστών που βρέθηκαν στο 23ο RE insurance Hydra 2024 δεν ετάχθη υπέρ της τακτικής που κρατούν τα 2 και ½ νοσοκομεία στην Ελλάδα.
Σύσσωμός ο κλάδος ιδιωτικής ασφάλισης υγείας τάσσεται κατά του ολιγοπωλίων των ιδιωτικών νοσοκομείων την οποία τακτική όπως υποστηρίζουν στηρίζει η κυβέρνηση (απουσία βούλησης για ελέγχους και διόρθωση).
Οι ίδιοι μαρτυρούν ότι ο κλάδος της υγείας, λόγω των καταχρηστικών χρεώσεων βγάζει μόνο ζημιές.
Οι ασφαλιστικές χάνουν τους πελάτες τους.
«Οι πελάτες» ανέφεραν στο ΒΝ «κατηγορούν εμάς τις ασφαλιστικές θα παράλογες αυξήσεις χωρίς να ξέρουν ότι οι αυξήσεις αυτές προέρχονται από τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις τιμολογίων των νοσοκομείων».
Προσθέτουν ότι αναμένουν να εκδοθεί μελέτη για να καταλάβουν και οι ίδιοι τι χρεώνουν τα νοσοκομεία, η οποία ωστόσο καθυστερεί τραγικά, ενώ φέρεται να είναι πεπεισμένοι ότι το κράτος δεν θα υποχρεώσει τα ιδιωτικά νοσοκομεία να εφαρμόσουν τυποποίηση αφήνοντας τα να χρεώνουν fees for service.
Η αβεβαιότητα αυτή και η έλλειψη εμπιστοσύνης που απορρέει από τις τακτικές του κράτους δεν αφήνει περιθώρια να αναπτυχθεί σωστά η ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα, καταλήγουν.

Οφέλη και ζημιές λόγω ταχύτητας

Τέλος σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των προϊόντων παίζει η τεχνολογία, ωστόσο η άκριτη εφαρμογή της μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.
Όπως αναφέρει μελέτη της HDI Global SE μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να έχει την δυνατότητα να παράγει στο δευτερόλεπτο προβλέψεις που βελτιώνουν τις αποδόσεις και το σχεδιασμό των νέων προϊόντων μειώνοντας την έκθεση τους σε πιθανούς κινδύνους, όμως τίποτα που δίνεται προς διάθεση τόσο σύντομα δεν εμπεριέχει κίνδυνο.
Τι γίνεται λοιπόν όταν οι έτοιμες πλατφόρμες ΤΝ χρησιμοποιούν δεδομένα τρίτων;
Απαντώντας τονίζει ότι αυτή η λειτουργία αυξάνει την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, στην πνευματική ιδιοκτησία.
Αυξάνει επίσης την πιθανότητα πρόσβασης σε ασύμβατες και ανακριβείς πληροφορίες, στην δημιουργία ανακριβούς περιεχομένου, αλλά και το κόστος λειτουργίας μίας επιχείρησης αφού το πιθανότερο είναι να οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις και προσλήψεις νέων ατόμων που θα χρειαστεί να δαπανήσουν χρήματα για την εκπαίδευσή του.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης