Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εγκληματίες διαδικτύου χτύπησαν μεγάλα νοσοκομεία

Εγκληματίες διαδικτύου χτύπησαν μεγάλα νοσοκομεία
Στο έλεος των εγκληματιών νοσοκομεία που δεν έχουν λάβει μέτρα κατά των παραβιάσεων στο διαδίκτυο. Οι εγκληματίες ζητάνε λύτρα για να μην διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα
Σκληρές επιθέσεις έχουν εξαπολύσει οι εγκληματίες του διαδικτύου με προτεραιότητα τον κλάδο υγείας και τα νοσοκομεία που για αυτούς είναι χρυσωρυχεία.
Τα νοσοκομεία, προσεγγίζοντας τους κανόνες ασφαλείας θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται πλέον λόγος, για το όχι δεν θα χτυπήσουν εμάς , και το εάν μας χτυπήσουν, αλλά με το όταν και το πότε θα συμβεί γιατί θα συμβεί αναφέρει επικεφαλής των μεγάλων cyber λογαριασμών της Tokio Marine Kiln, μετά την επίθεση σε νοσοκομεία στο Λονδίνο με στόχο της εταιρεία πληροφορικής NHS Synnovis.

Αναβλήθηκαν χειρουργικές επεμβάσεις

Τραγική κατάσταση επικράτησε σε μεγάλα νοσοκομεία στην Βρετανία στο Royal Brompton, Harefield, Guy's, St Thomas' αλλά και King's College, τα οποία μετά από κυβερνοεπίθεση αναγκάστηκαν να αναβάλλουν πολλές επεμβάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ασθενών.
Σύμφωνα με την Tokio Marine Kiln το εύρος των επιθέσεων συσχετίζονται άμεσα με τα στατιστικά που εκδίδει τα οποία υποδεικνύουν ότι οι επιθέσεις των ransomware (κακόβουλο λογισμικό) αυξάνονται και ότι ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης παραμένει να είναι ο μεγάλος στόχος ομάδων εγκληματιών που χτυπάνε οργανισμούς μέσω των ransomware.

Μοχλευμένες επιθέσεις και εκβιασμοί για λύτρα

Οι επιθέσεις είναι όπως αναφέρει η ασφαλιστική μοχλευμένες προσπαθώντας να εκβιάσουν οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης καθώς αυτοί οι οργανισμού κρατούν πολύ ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που οι οι εγκληματίες απειλούν να διαρρεύσουν εκτός εάν καταβληθούν τα ποσά που ζητούν.
Η έκταση του αντίκτυπου από τις επιθέσεις αυτές δεν έχουν ακόμα καθοριστεί ωστόσο αναμένεται να καθοριστεί το είδος των δεδομένων που έχουν παραβιαστεί.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης