Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Γιατί βάζει λουκέτο και φεύγει από την Ελλάδα στο τέλος Οκτωβρίου 2024 η Γαλλική Europ Assistance

Γιατί βάζει λουκέτο και φεύγει από την Ελλάδα στο τέλος Οκτωβρίου 2024 η Γαλλική Europ Assistance
Κερδισμένες από την έξοδο της Europ Assistance, η Interamerican, Intersalonica, Eurosos Assistance της Ergo και η Mondial Assistance
Μετά από 23 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, (έτος ίδρυσης της στην Ελλάδα το 1991) το υποκατάστημα της Γαλλικής Ασφαλιστικής Εurop Assistance S.A βάζει λουκέτο και φεύγει από την Ελλάδα στις 31 Οκτωβρίου 2024.
Το ΒΝ επιχείρησε να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους τους υποκαταστήματος της Γαλλικής Ασφαλιστικής  στην Ελλάδα, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή λόγω της αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης του τηλεφωνικού συστήματος της εταιρείας.

Οι Γάλλοι δεν ήταν ικανοποιημένοι ακούγεται με το τζίρο του υποκαταστήματος

Φήμες από την  αγορά ασφαλειών και ταξιδιωτικής ασφάλισης αναφέρουν ότι η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος  Ελλάδα οφείλεται στο ότι η Europ Assistance Ελλάδος διεκπεραίωνε χαμηλότερο όγκο πωλήσεων σε σχέση με τους στόχους της μητρικής με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να στρέψουν το ενδιαφέρον και τα συμφέροντα τους σε άλλες χώρες.
Αν και η πορεία της Europ Assistance στην Ελλάδα δεν ευθυγραμμίστηκε με τους στόχους των Γάλλων, εκτός από τις κλασσικές υπηρεσίες βοήθειας αυτοκινήτου που παρείχε προς ασφαλιστικές, μεσίτες ασφαλίσεων, επεκτάθηκε τελευταία στην επείγουσα τεχνική βοήθεια, στην ταξιδιωτική βοήθεια, στην υγεία και το concierge.

Μεταφορά ασφαλισμένων σε άλλες ασφαλιστικές

Κατά τις πληροφορίες ήδη το χαρτοφυλάκιο της Europ Assistance έχει μεταφερθεί σε άλλες ασφαλιστικές παροχής βοήθειας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η αγορά και σε αυτόν τον τομέα μπαίνει σε φάση ολιγοπωλίου  με δύο τρεις ασφαλιστικές να την κουμαντάρουν και να ελέγχουν τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών όπως ακριβώς έχει γίνει και με την ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Οι μεγάλοι παίκτες της ελληνικής αγοράς

Με την έξοδο της Europ Assistance και λίγο παλαιότερα της Interpartner, η ελληνική αγορά βοήθειας, οδικής και ταξιδιωτικής ασφάλισης, φροντίδα ατυχήματος συρρικνώνεται, και από την πίτα ‘τρώνε’ η Eurosos της οποία το πλειοψηφικό μερίδιο ανήκει στην Ergo μέσω της συνεργασίας της με την MAPFRE Asistencia, Interamerican, Intersalonica, Mondial Assistance.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης