Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εθνική Ασφαλιστική: Ψηλότερα από ποτέ ο πήχης των πωλήσεων με στόχο 1 δισ. ευρώ που είναι εφικτός

Εθνική Ασφαλιστική: Ψηλότερα από ποτέ ο πήχης των πωλήσεων με στόχο 1 δισ. ευρώ που είναι εφικτός
Υψηλός αλλά εφικτός ο στόχος με ολιστική προσέγγιση κάλυψης των κινδύνων
Σχετικά Άρθρα
Αύξηση των μεριδίων με στόχο το 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τις πωλήσεις των ασφαλιστικών προϊόντων θέτει η Εθνική Ασφαλιστική για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, στηριζόμενη μεταξύ άλλων στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την υποχρεωτική ασφάλιση και την περαιτέρω διείσδυση σε υπάρχουσες και σε νέες αγορές με την συνεργασία του αποκλειστικού και ελεύθερου δικτύου της εταιρείας.
Σταθερή αύξηση του κύκλου εργασιών για τα επόμενα χρόνια αναμένει η Εθνική Ασφαλιστική και από τα ανασφάλιστα οχήματα που υπολογίζονται περί τα 500.000 και για τα οποία η κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών έχει προ καιρού ανακοινώσει ότι θα θέσει σε εφαρμογή νέα μέτρα για τον εντοπισμό τους.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των πωλήσεων της εταιρείας Γιώργο Ζερβουδάκη, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρθηκε στις επιδόσεις και στις μεγάλες αυξήσεις παραγωγής που πραγματοποίησε η εταιρεία το 2023, ο στόχος είναι υψηλός αλλά και εφικτός.

Επιδόσεις στην παραγωγή ασφαλίστρων 2023

Το 2023 η Εθνική Ασφαλιστική έγραψε συνολική παραγωγή ασφαλίστρων 734,3 εκ. (2022: 655,9 εκ.) λόγω ισχυρής απόδοσης τόσο στις ασφαλίσεις ζωής όσο και στις γενικές ασφαλίσεις. Από το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων του 2023, τα 530,6 εκ. προέρχονται από τα συμβόλαια Ζωής & Υγείας (2022: 479,0 εκ.) και τα 203,7 εκ. προέρχονται από τα συμβόλαια Γενικών Ασφαλίσεων (2022: 176,9 εκ.).
Το ασφαλιστικό αποτέλεσμα (καθαρό από αντασφάλεια) ανήλθε σε κέρδος 0,7 εκ. από τα συμβόλαια Ζωής & Υγείας και 33,3 εκ. κέρδος από τα συμβόλαια Γενικών Ασφαλίσεων για το 2023, χωρίς την επιβάρυνση από την αναθεώρηση των παραδοχών των χαρτοφυλακίων υγείας και των ζημιών της κακοκαιρίας Daniel, έναντι κέρδους 12,5 εκ. και 42,9 εκ. αντίστοιχα το 2022.
Η ποσοστιαία αύξηση παραγωγής για την κατοικία ανήλθε στο 28%, 20% στο πρόγραμμα Full Health, 15% στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις, 31% στα unit linked. Το μερίδιο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ελληνική αγορά έχει πέσει στο 13,9%. επί των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων.

Νέο πόρταλ

Η Εθνική Ασφαλιστική, δίνοντας βάση στην νέα τεχνολογία ως μέσο για την επίτευξη των στόχων της, προσεχώς, ατά τις ίδιες πληροφορίες θα βγει στην αγορά με νέο πόρταλ.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης