Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Παρελαύνουν νέα ειδοποιητήρια για αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας - Οξύμωρο μήνυμα περί στήριξης της ιδιωτικής ασφάλισης

Παρελαύνουν νέα ειδοποιητήρια για αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας - Οξύμωρο μήνυμα περί στήριξης της ιδιωτικής ασφάλισης
Τα οικονομικά προβλήματα φρενάρουν την αποταμίευση στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Οξύμωρα μηνύματα για την ανάπτυξη των ιδιωτικών συντάξεων και της ιδιωτικής υγείας μεταφέρονται καθημερινά, τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από τις κυβερνήσεις ορισμένων κρατών μελών, όπως είναι η Ελλάδα.
Από την μία πλευρά διατείνονται ότι ο στόχος των σχεδίων τους είναι να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να ασφαλίζονται ιδιωτικά και να παίρνουν ιδιωτικές συντάξεις. Από την άλλη αυξάνουν τους φόρους στους προϋπολογισμούς, καθιστώντας έργο πολυτελείας την ασφάλιση, την σύνταξη και την αποταμίευση. Την ίδια στιγμή ‘παρελαύνουν’ και πάλι τα ειδοποιητήρια για τις ανανεώσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας και ζωής με νέες μονοψήφιες και διψήφιες αυξήσεις.
Στελέχη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων συνεχίζουν να καταγγέλλουν το ολιγοπώλιο με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή έχει κατακρεουργήσει την ιδιωτική αγορά ασφάλιση υγείας. Συμπληρώνουν ότι πληρώνουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία ακόμα και από τα αποθέματα τους. Την σιωπή της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα, τα στελέχη από την ασφαλιστική αγορά την μεταφράζουν ως «ένθερμη υποστήριξη» προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η ιδιωτική ασφάλιση θα έχει πολλά οφέλη

Η ιδιωτική ασφάλιση έχει πολλά να προσδοκά από την αλλαγή που ετοιμάζεται στην νομοθεσία περί υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση. Και αν και αυτό αφορά τον κλάδο περιουσίας και αυτοκινήτου, οι επιπτώσεις από τις νέες αυξήσεις των ασφαλίστρων στην υγεία επηρεάζει την συνείδηση των ασφαλισμένων και των καταναλωτών, γεννώντας ερωτηματικά για τι θα μπορούσε να ακολουθήσει στο μέλλον.
Η κυβέρνηση δείχνει να έχει την πρόθεση να ενισχύσει τον κλάδο και την ανθεκτικότητα στην κοινωνία, ωστόσο η άρνηση της να χαλάσει σε κάποιους τα πάρτι, βλάπτει τον κλάδο, ενώ καθιερώνει την ιδιωτική ασφάλιση είδος πολυτελείας.

EIOPA: Τα οικονομικά προβλήματα φρενάρουν την αποταμίευση στην Ευρώπη

Για το μέλλον των ιδιωτικών προγραμμάτων ζωής και σύνταξης εξέφρασε ανησυχίες την περασμένη εβδομάδα, όπως έγραψε το ΒΝ και η Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή για τις ιδιωτικές συντάξεις EIOPA και την επαγγελματική ασφάλιση με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Πανευρωπαϊκά Συνταξιοδοτικά Συνταξιοδοτικών Προϊόντα (ΡΕΡΡ) στην πώληση τους. Στις επισημάνσεις της EIOPA τα οικονομικά προβλήματα των Ευρωπαίων που τους καθιστούν αδύναμους στο να αποταμιεύσουν, αλλά και οι φόροι για την ασφάλιση τους που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Μεγάλο το κενό προστασίας σε όλη την Ευρώπη

Στόχος τόσο της EIOPA όσο και της Insurance Europe και της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος είναι να μειωθεί το ασφαλιστικό κενό προστασίας στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Μεγάλο ασφαλιστικό κενό προστασίας δεν έχει μόνο η Ελλάδα όπως ακούγεται, αλλά όλη η Ευρώπη τόσο στις συντάξεις και την αποταμίευση όπως τονίζει η EIOPA αλλά και στις φυσικές καταστροφές όπως έχει αναφέρει σε αναλύσεις της η Insurance Europe.
Το πρόβλημα σύμφωνα με τους θεσμικούς φορείς είναι το πώς θα εναρμονίσουν την ιδιωτική ασφάλιση με την δημόσια, αλλά -όπως έγραψε εχθές το ΒΝ- με πληροφορίες της EIOPA και πως θα ενοποιηθεί ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης που είναι τα Επαγγελματικά Ταμεία με τις ιδιωτικές ατομικές συντάξεις, σε μία Ευρώπη που χάνει την δύναμη της και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης