Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δαμόκλειος σπάθη των ιδιωτικών νοσοκομείων στις ασφαλιστικές - Kύκνειο άσμα ΕΑΔΕ να σώσουν την ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Δαμόκλειος σπάθη των ιδιωτικών νοσοκομείων στις ασφαλιστικές - Kύκνειο άσμα ΕΑΔΕ να σώσουν την ιδιωτική ασφάλιση υγείας
Eπιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΑΔΕ και της ΕΑΕΕ
Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) συναντήθηκαν με την διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με στόχο μεταξύ άλλων να φρενάρουν τις μαζικές ακυρώσεις ιδιωτικών συμβολαίων υγείας από τις απανωτές αυξήσεις ασφαλίστρων που συνεχίζουν να γίνονται, παρά τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, η Διευθύντρια, Ελίνα Παπασπυροπούλου και η Νομική Σύμβουλος, Κέλλυ Χατζηδημητρίου, τέθηκαν προς συζητήσει οι προκλήσεις στη διαχείριση και διατήρηση ασφαλιστηρίων του κλάδου υγείας, ιδίως μετά τις σημαντικές αυξήσεις των ασφαλίστρων.

Χρόνιο θέμα με τις αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας, δύο χρόνια χωρίς να έχει αναζητηθεί λύση

Τα θέματα αυτά για τα οποία έχει γράψει και το ΒΝ και τα οποία ζήτησε συνάντηση η ΕΑΔΕ με την ΕΑΕΕ αφορούν συγκεκριμένα: τόσο την αξιοπιστία και την κερδοφορία του κλάδου ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και του κλάδου υγείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, όσο και τα οφέλη των ιδιωτικά ασφαλισμένων.  
Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας συνεχίζονται αβίαστα με αποτέλεσμα να καταγράφεται σωρεία ακυρώσεων σε ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας. Μόλις τον περασμένο μήνα πέρασαν οι ασφαλιστικές αυξήσεις 10-15% σε ασφαλισμένους που δεν είχαν κάνει καν χρήση των καλύψεων. Το γεγονός αυτός θέτει σε τροχιά κινδύνου τα κέρδη των ασφαλιστικών ενώ ροκανίζει την αξιοπιστία των ασφαλιστικών από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ακυρώνουν τα συμβόλαια τους λόγω δυσβάσταχτου κόστους χάνοντας οφέλη που θα μπορούσαν να είχαν αν η αγορά ήταν ρυθμισμένη από το κράτος.

Το πράσινο φως στο ολιγοπώλιο των νοσοκομείων παραμένει ανοικτό

Tο πράσινο φως που άναψε η κυβέρνηση στο ολιγοπώλιο των ιδιωτικών νοσοκομείων που οδηγεί σε συνεχείς αυξήσεις ασφαλίστρων δεν φαίνεται να σβήνει, ακόμα και με την πώληση του 51% των νοσοκομείων  Hellenic Health Care Group, HHG σε Ομιλό Υγείας από τα Εμιράτα ή σε άλλο fund, παρά μόνο με την βούληση και την θεσμική παρέμβαση της ΕΑΕΕ προς την κυβέρνηση. Επίσης και με την δημιουργία μίας συμμαχία ιδιωτικών ασφαλιστικών και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία στα θέματα τιμολόγησης.

Συμφώνησαν και αναμένεται το αποτέλεσμα

Οι δύο φορείς, πάντως στο ενημερωτικό Δελτίο Τύπου που έστειλε σήμερα η ΕΑΔΕ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού στην Ιδιωτική Ασφάλιση, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται τα μέτρα που προτίθεται να ληφθούν για την αντιμετώπιση των καταχρηστικών χρεώσεων και την αποκατάσταση του κλάδου υγείας.
Περαιτέρω, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΑΔΕ και της ΕΑΕΕ.  Οι φορείς συμφώνησαν επίσης να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές συνθήκες που δημιουργούνται από τα νέα μέτρα για την κατοικία, τις επιχειρήσεις, τα αυτοκίνητα και τη φορολόγηση.
Πρωταρχικός ωστόσο στόχος, αναφέρει η ΕΑΔΕ, είναι η αναζήτηση αμοιβαίων προτάσεων που αφορούν ζητήματα, τα οποία απασχολούν έντονα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ξεκινώντας από την κοινή προσπάθεια με τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να ελεγχθούν και να περιοριστούν οι αιτίες που προκαλούν αυξήσεις στα συμβόλαια Υγείας. Αυτή η συντονισμένη δράση αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του κλάδου και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης