Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η AKL Law Firm υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η AKL Law Firm υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η AKL διαμορφώνει ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, που προωθεί τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα

Η AKL Law Firm, μια από τις πλέον δυναμικές δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα, ανακοινώνει την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, αποτυπώνοντας τη δέσμευσή της για την προώθηση της πολυμορφίας στον χώρο εργασίας. Με στόχο τη δημιουργία ενός ανοιχτού και φιλόξενου περιβάλλοντος, η εταιρεία επιδιώκει την ανάδειξη των ταλέντων και την προώθηση της καινοτομίας μέσω της διαφορετικότητας. 
Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και την προώθηση της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση - D & I.
Μέσα από την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, η AKL Law Firm επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στη διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, το οποίο σέβεται τη διαφορετικότητα των εργαζομένων, προάγει και ενισχύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους, καταπολεμά κάθε μορφή διάκρισης και παρέχει την κατάλληλη πληροφόρηση και εκπαίδευση στο ανθρώπινο δυναμικό της σχετικά με θέματα διαφορετικότητας και ένταξης.
Με μια μακρά ιστορία που ξεπερνά τα 130 χρόνια ισχυρής παρουσίας στον νομικό χώρο, η AKL στηρίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της και δεσμεύεται να συνεχίσει να προωθεί την ισότητα και την ενσωμάτωση σε κάθε επίπεδο της οργάνωσής της, ενισχύοντας την κοινωνική της ευθύνη και συμβάλλοντας στη διαρκή ανάπτυξη της κοινότητας και του επαγγελματικού της δικτύου. 
Η Ελένη Αλεξίου, Managing Partner της AKL Law Firm, με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, τόνισε σχετικά: «Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί για εμάς έναν σημαντικό σταθμό στη δέσμευσή μας για την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, επιβεβαιώνουμε την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου κάθε εργαζόμενος αισθάνεται αποδεκτός, σεβαστός και ενδυναμωμένος να προσφέρει το καλύτερο δυνατό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολυμορφία ενισχύει την καινοτομία και την αποδοτικότητα στον χώρο εργασίας μας. Επενδύοντας στη διαφορετικότητα, όχι μόνο προάγουμε ένα πιο δημιουργικό και δυναμικό εργασιακό κλίμα, αλλά και ενισχύουμε την ικανότητά μας να προσφέρουμε πρωτοποριακές λύσεις στους πελάτες μας, ανταποκρινόμενοι στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες τους.»
Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε: «Η AKL Law Firm, η νομική εταιρία που δραστηριοποιείται περισσότερα από 130 χρόνια στην ελληνική αγορά, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η προσθήκη της AKL Law Firm στο μεγάλο δίκτυο των Μελών της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της δέσμευσης των επιχειρήσεων για την υπεράσπιση των αξιών και αρχών της διαφορετικότητας, ως απαραίτητο συστατικό της εξέλιξής τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Τους υποδεχόμαστε με χαρά».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης