Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» η μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση για έναν ισχυρό ΣΥΕΤΕ με συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» η μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση για έναν ισχυρό ΣΥΕΤΕ με συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους
Τι αναφέρει ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και Στέλεχος της ανεξάρτητης ανανεωτικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» στην Εθνική τράπεζα
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανανεωτικής Ανεξάρτητης κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ», με δήλωσή του στο bankingnews.gr, αναφέρεται στις δυσμενείς εξελίξεις στην Εθνική τράπεζα για τους εργαζόμενους λόγω της αδυναμίας του υφιστάμενου Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ να προστατεύσει τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματά τους και να αγωνιστεί για την βελτίωση της εργασιακής τους καθημερινότητας.
Όπως αναφέρει:

Η μόνη λύση είναι στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024, το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» να είναι πρώτο σε ψήφους και να τεθεί επικεφαλής μιας νέας προσπάθειας για έναν ΣΥΕΤΕ ανοιχτό, συμπεριληπτικό και αξιόμαχο που θα αξιοποιεί πλήρως όλες τις δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς.
Αλλαγή τώρα στον ΣΥΕΤΕ. Για έναν ΣΥΕΤΕ που θα είναι αυτόνομος και θα κάνει διαπραγμάτευση ισχυρή και διεκδικητική με την Διοίκηση της Εθνικής τράπεζας.
Ο ΣΥΕΤΕ οφείλει να ορθώσει τώρα ανάχωμα και με όλα τα συνδικαλιστικά όπλα που διαθέτει, να πιέσει τη Διοίκηση ώστε να προχωρήσει σε πράξεις και όχι σε λόγια που θα δώσουν πραγματική ανάσα και προοπτική στους εργαζόμενους.
Πρέπει ο ΣΥΕΤΕ, χωρίς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις, να πραγματοποιήσει μία σοβαρή και ενδελεχή συζήτηση για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων και την διασφάλιση της εργασίας τους.
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι, λόγω της απραξίας του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ και της αδυναμίας του να προασπίσει επιτυχώς τα δικαιώματα των συναδέλφων που συνεχώς απομειώνονται, η ανανεωτική μας κίνηση "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" είναι η μόνη παράταξη που μπορεί, με επάρκεια και γνώση, να ηγηθεί του ΣΥΕΤΕ αποτελώντας την εναλλακτική πρόταση ώστε να ξαναβρεί ο ΣΥΕΤΕ τη χαμένη του αποτελεσματικότητα, τη χαμένη του αποφασιστικότητα και τον χαμένο του σεβασμό.
Θέλουμε έναν ΣΥΕΤΕ ισχυρό που να προστατεύει και να εγγυάται τα δικαιώματά μας. Όχι ενδοτικό και απόντα.
Το αναποτελεσματικό αυτό Προεδρείο αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
Αν δεν αλλάξουμε, το μέλλον και η προοπτική μας είναι σε ορατό κίνδυνο.
Χρειαζόμαστε πρόσωπα που να μπορούν να αφουγκραστούν τα προβλήματα των συναδέλφων, να δρουν, να λογοδοτούν.
Χρειάζονται “ανοιχτά μυαλά” για να υπάρξουν νέοι δρόμοι.
Καλούμε όλους τους συναδελφους, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, να πλαισιώσουν την κίνησή μας και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν την κίνησή μας «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» και να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να σταματήσει η συνεχιζόμενη προσπάθεια απομείωσης των δικαιωμάτων μας.
Είμαστε εδώ για να ξανακερδίσει ο ΣΥΕΤΕ την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων συναδέλφων.
Πρέπει να αγωνιστούμε πραγματικά κατά της συρρίκνωσης του δικτύου, της κατάργησης θέσεων εργασίας, του κοψίματος επιδομάτων, της αφόρητης πίεσης για στόχους, του κοψίματος των οδοιπορικών, της αφόρητης εργασιακής καθημερινότητας.
Το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είναι η μόνη αξιόπιστη αγωνιστική επιλογή.
Για να αντιμετωπισθεί η συνεχής κατάργηση των δικαιωμάτων μας χρειάζονται δυναμικές παρεμβάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις και όχι απραξία και αφωνία.
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε για δίκαιες και γενναίες αυξήσεις στις τακτικές μας αποδοχές (ώστε να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και να αποτελούν βάση για την επόμενη διεκδίκηση) στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εφόσον οι συνάδελφοι στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ το Νοέμβριο 2024, μας δώσουν τη δυνατότητα να έχουμε την ευθύνη του ΣΥΕΤΕ.
Τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση στην Εθνική τράπεζα πρέπει να την υπογράψει ένα νέο, διαπαραταξιακό, ενωτικό, δυναμικό και διεκδικητικό Προεδρείο.
Διαφορετικό δηλαδή απο το υφιστάμενο Προεδρείο που υπέγραψε την προηγούμενη απαράδεκτη επιχειρησιακή σύμβαση.
Γι' αυτό ζητάμε από τους συναδέλφους να συμβάλουν στην ΑΛΛΑΓΗ που χρειάζεται ο ΣΥΕΤΕ και να ενισχύσουν το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης