Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και ιστορίες επικοινωνίας από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και ιστορίες επικοινωνίας από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Εκπαιδευτικά Προγράμματα: «Ένας Κόσμος Ιστορίες» - Από Οκτώβριο 2024 έως Μάιο 2025 με online κρατήσεις στο otegroupmuseum.gr
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζει για 14η χρονιά με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για σχολεία και οικογένειες, που συνδυάζουν τεχνολογία, ψυχαγωγία, μάθηση και δημιουργικότητα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και για τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα «Ένας Κόσμος Ιστορίες» η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και οι κρατήσεις γίνονται online στο www.otegroupmuseum.gr.
Τα περισσότερα από 300 εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο 2024 έως τον Μάιο 2025, απευθύνονται σε παιδιά από 5-12 ετών, σχολεία και οικογένειες. Περιλαμβάνουν εικαστικά εργαστήρια («Ήταν ένα μικρό Καράβι», «Τυπώματα με Ποδήλατο», «Κεραμική στο Μουσειό», VR & 3D Ζωγραφική), εργαστήρια STEM («Ρομπότ στο Διάστημα», «Μήνυμα από τον Άρη», «Ομάδα Διάσωσης AI»), παιχνίδια επικοινωνίας («Ένας Ζογκλέρ στο Μουσείο», «Μουσείο στο Σκοτάδι», «Τσάκα – Τσάκα», «Αγγελιοφόρος της Θεάς», «Από την Πόλη έρχομαι»), θεατρικές παραστάσεις («Κλήση από τον Ισημερινό), εργαστήρια storytelling. Παράλληλα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και ενημερωτικές δράσεις όπως το «Διαδίκτυο με Ασφάλεια», που απευθύνονται και σε μαθητές Λυκείου.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται από ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς. Επιπλέον, κάθε χρόνο τον Μάιο πραγματοποιούνται ειδικές επιπλέον εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Όσοι συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και στους εκθεσιακούς χώρους των δύο ορόφων του Μουσείου και να γνωρίσουν τις νέες θεματικές ενότητες, όπως την ιστορία του internet (διατέθηκε στο κοινό το 1991) και του gaming, καθώς και τα αναλογικά και ψηφιακά κέντρα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά τον τρόπο που γίνονταν οι τηλεφωνικές κλήσεις στο παρελθόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για 4η συνεχή χρονιά, το Μουσείο ταξιδεύει online στα απομακρυσμένα δημοτικά σχολεία της περιφέρειας με το εικαστικό εργαστήρι «Το Μουσείο στη Βαλίτσα μας», προσφέροντας ίση πρόσβαση στη γνώση και νέες εμπειρίες και στους μαθητές της περιφέρειας.

AR_Morse_1.jpg

Σχετικά με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

To Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ παρουσιάζει τις ιστορίες της επικοινωνίας -που άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν τον κόσμο μας- από τις Φρυκτωρίες, και την Πυρσεία στην αρχαιότητα μέχρι τον ηλεκτρικό τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους, το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία – με κάθε τρόπο, φυσικό και ψηφιακό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη διαδραστική εμπειρία σε όλους.

smart

Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν περισσότερα από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, ξεδιπλώνοντας την εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους τομείς της τεχνολογίας, τις τηλεπικοινωνίες, ενώ παράλληλα παρουσιάζει την ιστορία της εταιρείας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την Ελλάδα και την ανάπτυξή της.

OTE_Group_Museum_Educational_Programs_2024-2025.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης