Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Καλούμε τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για την κατάσταση στο Χαλέπι

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Καλούμε τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για την κατάσταση στο Χαλέπι
Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε τριμερή συνάντηση Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας στο τέλος του έτους
Για την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στο Χαλέπι της Συρίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, καλώντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση, προκειμένου να βρεθεί λύση για το εν λόγω ζήτημα.
Συγκεκριμένα, ο Cavusoglu δήλωσε ότι "πραγματοποιούμε μία προσπάθεια για να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση για όλη τη Συρία", καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι "θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και κατά το προσεχές διάστημα".
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα έχει τριμερή συνάντηση στις 27 Δεκεμβρίου 2016 με Ιράν και Ρωσία, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.
"Λαμβάνει χώρα μία τραγωδία στο Χαλέπι", υπογραμμίζει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, καλώντας παράλληλα τον ΟΗΕ να αναλάβει επειγώντος δράση για το εν λόγω ζήτημα, καθώς "όλοι πρέπει να συμβάλουμε στο να σταματήσει αυτό και να σωθούν άνθρωποι".
Να σμειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του Assad έχουν ανακτήσει σχεδόν όλες τις περιοχές του Χαλεπιού που βρίσκονταν υπό των έλεγχο των ανταρτών, με τις εξωτερικές δυνάμεις να καταβάλλουν προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί μία "ομαλή εκκένωση" της πόλης από τους αμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης