Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σαρώνει την Λουιζιάνα ο τυφώνας Ida – Χωρίς ρεύμα 700.000 νοικοκυριά

ΗΠΑ: Σαρώνει την Λουιζιάνα ο τυφώνας Ida – Χωρίς ρεύμα 700.000 νοικοκυριά
Ένας νεκρός από πτώση δέντρου

Σαρώνει την Πολιτεία της Λουιζιάνα ο τυφώνας Ida, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω του έναν νεκρό και περισσότερα από 700.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.
Με ανέμους που πνέουν με 240 χιλιόμετρα την ώρα και με καταρρακτώδεις βροχές ο τυφώνας Ida πλήττει από το βράδυ της Κυριακής την ακτή της Λουιζιάνα, έχοντας ήδη πλημμυρίσει αρκετές περιοχές στην ακτογραμμή.
Ολόκληρη η πόλη της Νέας Ορλεάνης, περίπου 700.000 νοικοκυριά, έμειναν χωρίς ρεύμα με την εταιρεία Energy να αναφέρει πως «η Νέα Ορλεάνη έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση» και «η μόνη ηλεκτροδότηση στην πόλη προέρχεται από γεννήτριες».
Παράλληλα οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός πολίτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από δέντρο που ξεριζώθηκε.
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) υποβάθμισε τον Ida στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κατηγορίας Σαφίρ-Σίμσον, προειδοποιώντας όμως πως συνεχίζει να φέρνει ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες σε τομείς της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας.
Αναμένεται να εξασθενίσει μέσα στο επόμενο 24ωρο, αλλά θα παραμείνει τυφώνας για αρκετές ώρες ακόμη ενώ θα κινηθεί προς την ενδοχώρα.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Biden κήρυξε τη Λουιζιάνα σε κατάσταση καταστροφής, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποδέσμευση ομοσπονδιακών χρηματικών και άλλων πόρων για να βοηθηθεί η πολιτεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης