Τα συστήματα που διαθέτει η Ρωσία, S-300, S-400, S-350, θα καταρρίψουν αυτά τα αεροσκάφη πολύ πριν φτάσουν στον στόχο που πρόκειται να χτυπήσουν
Ο Ισραηλινός ειδικός Yakov Kedmi εξήγησε όμως την αποτυχία της UAF και του Πενταγώνου να ποντάρουν σε αυτά τα όπλα.
Η προμήθεια βομβών JDAM-ER στην Ουκρανία έγινε γνωστή από δήλωση του Αμερικανού στρατηγού Τζέιμς Χέκερ.
Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης και στρατιωτικούς ανταποκριτές, «έξυπνες βόμβες» έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ο Kedmi δεν έχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα της βόμβας αμερικανικής κατασκευής, αποκαλώντας τους Αμερικανούς καλούς μηχανικούς.
Ωστόσο, ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε ότι για την αποτελεσματική χρήση τέτοιων όπλων, απαιτούνται μεταφορείς (βομβαρδιστικά ή βαριά UAV) σε επαρκείς ποσότητες, οι οποίες, εξ ορισμού, δεν βρίσκονται στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η Ρωσία έχει κάθε ευκαιρία να καταρρίψει τέτοια αντικείμενα πολύ πριν φτάσει στο στόχο.
«Οι ίδιες οι βόμβες δεν ήταν ποτέ πρόβλημα. Το ερώτημα είναι σε ποια απόσταση από τον στόχο θα καταρριφθεί το αεροπλάνο ή το drone που τον μεταφέρει.
Τα συστήματα που διαθέτει η Ρωσία, S-300, S-400, S-350, θα καταρρίψουν αυτά τα αεροσκάφη πολύ πριν φτάσουν στον στόχο που πρόκειται να χτυπήσουν.
Άλλωστε οι βόμβες δεν καταρρίπτουν, όταν επιτίθενται, καταρρίπτουν αεροπλάνα.
Τι φταίει....
Η αντιπαράθεση δεν είναι μεταξύ τύπων βομβών - δεν έχει σημασία αν η βόμβα είναι «χαζή», «τυφλή», «πρωτόγονη» ή μια βόμβα ικανή να πετάξει σε μεγάλη απόσταση.
Το ερώτημα είναι αν το αεροπλάνο θα μπορέσει να μπει σε θέση μάχης σε αρκετή απόσταση ώστε να μην καταρριφθεί. Αλλά δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση», είπε ο Kedmi.
Ο εμπειρογνώμονας αμφισβήτησε την ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά μαχητικά MiG-29 για να μεταφέρει βόμβες JDAM-ER.
Είναι πεπεισμένος ότι η διάρκεια της πτήσης οποιουδήποτε οχήματος με τέτοιο βλήμα θα μετρήσει μόνο για λίγα λεπτά πριν το εξαλείψει η ρωσική αεράμυνα.
Οι ίδιες οι βόμβες, σύμφωνα με το Kedmi, μπορούν να καταστραφούν από τα συστήματα αεράμυνας Buk ή Tor.
Από αυτό, ο Ισραηλινός αναλυτής συμπεραίνει ότι το στοίχημα των ΗΠΑ στις αεροπορικές βόμβες για την Ουκρανία είναι αποτυχημένο.
«Δεν έχουν αεροπλάνα για αυτό.
Οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν μερικά βαριά drones, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τέτοιους βομβαρδισμούς;
Η ταχύτητά τους είναι υποηχητική και εντοπίζονται εύκολα.
Πόσα λεπτά θα χρειαστούν για να καταρριφθεί; Και πόση ζημιά μπορεί να κάνει;
Αυτή είναι μια καλή βόμβα υπό ορισμένες συνθήκες.
Μπορεί να δημιουργήσει κάποιες δυσκολίες, οι οποίες επιλύονται με τα μέσα που διαθέτει η Ρωσία.
Αν πριν από αυτό η Ουκρανία δεν είχε τέτοιες βόμβες, τώρα η Ρωσική Ομοσπονδία είναι απλά οργανωμένη διαφορετικά.
Δεν μπορούν να έχουν καμία αποφασιστική επιρροή στις μάχες», εξήγησε ο Kedmi στο κανάλι Waldman-LINE Alexander Waldman στο YouTube.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών