Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Ο αρχηγός της Wagner, Prigozhin, έφτασε στη Λευκορωσία

Lukashenko: Ο αρχηγός της Wagner, Prigozhin, έφτασε στη Λευκορωσία
O Alexander Lukashenko δήλωσε πως η Λευκορωσία θα επωφεληθεί από την «εμπειρία» των μαχητών της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner
Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο Yevgeny Prigozhin βρίσκεται τώρα στην Λευκορωσία δήλωσε σήμερα ο Λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Σύμφωνα με μια συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση του Lukashenko το Σάββατο, μια συμφωνία που έληξε την ανταρσία της Wagner στη Ρωσία, ο Prigozhin επρόκειτο να μεταφερθεί στη Λευκορωσία, ενώ οι άνδρες του έχουν την επιλογή να ενταχθούν μαζί του ή να ενσωματωθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.
Ο Lukashenko τόνισε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας του, Viktor Krenikov, του είχε πει ότι δεν θα τον πείραζε να έχει μια μονάδα σαν τον Wagner εντός του λευκορωσικού στρατού.
Ο Λευκορώσος ηγέτης έδωσε εντολή στον Krenikov να διαπραγματευτεί με τον Prigozhin για αυτό το ζήτημα.
Νωρίτερα, ο Alexander Lukashenko, δήλωσε πως η Λευκορωσία θα επωφεληθεί από την «εμπειρία» των μαχητών της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner.
«Αν οι διοικητές τους έρθουν σε εμάς και μας βοηθήσουν... (Έχουν) εμπειρία.
Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, είναι μονάδες εφόδου.
Θα μας εξηγήσουν αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή» στο στρατιωτικό επίπεδο, είπε ο Alexander Lukashenko, σύμφωνα με ανακοίνωση της λευκορωσικής προεδρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης