Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergei Karakaev (Πυραυλικές δυνάμεις Ρωσίας): Δημιουργήσαμε ένα κινητό πυραυλικό σύστημα που θα αντικαταστήσει τα Yars

Sergei Karakaev (Πυραυλικές δυνάμεις Ρωσίας): Δημιουργήσαμε ένα κινητό πυραυλικό σύστημα που θα αντικαταστήσει τα Yars
Σχεδιάζεται να οπλιστούν τα κινητά συστήματα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων με υπερηχητικές μονάδες, δήλωσε ο Sergei Karakaev
Η Ρωσία αναπτύσσει ένα νέο κινητό στρατηγικό σύστημα πυραύλων για να αντικαταστήσει τους πυραύλους Yars, δήλωσε ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Sergei Karakaev στην εφημερίδα «Ερυθρός Αστέρας».
Ναι, αναπτύσσονται.
Επιπλέον, διεξάγεται έρευνα για να τεκμηριωθεί η τεχνική εμφάνιση και οι τρόποι δημιουργίας ενός κινητού πυραυλικού συστήματος, το οποίο στο μέλλον θα μπορεί να αντικαταστήσει το πυραυλικό σύστημα Yars», σημείωσε ο Karakaev.
Σύμφωνα με τον Sergei Karakaev, η έρευνα για την αιτιολόγηση τρόπων βελτίωσης των πυραυλικών όπλων διεξάγεται συνεχώς, γεγονός που επιτρέπει τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων για την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία νέων και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων συστημάτων.
«Με βάση τη συνεχιζόμενη έρευνα, το κρατικό πρόγραμμα όπλων και άλλα ομοσπονδιακά προγράμματα περιλαμβάνουν εργασίες για τη δημιουργία επιστημονικών, τεχνικών και τεχνολογικών θεμελίων για τη διασφάλιση της δημιουργίας και του εκσυγχρονισμού στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων», πρόσθεσε ο Sergei Karakaev.
Επιπλέον, οι εργασίες για τη δημιουργία ενός νέου σταθερού πυραυλικού συστήματος «Sarmat» με βάση το σιλό έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, το οποίο έχει μοναδικά τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και ενσωματώνει τα προηγμένα επιτεύγματα της εγχώριας πυραυλικής και διαστημικής βιομηχανίας, κατέληξε ο διοικητής Sergei Karakaev.

Τα συγκροτήματα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων θα είναι οπλισμένα με υπερηχητικές μονάδες

Σχεδιάζεται να οπλιστούν τα κινητά συστήματα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων με υπερηχητικές μονάδες, δήλωσε ο διοικητής των στρατευμάτων, συνταγματάρχης Sergei Karakaev σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda.
Επί του παρόντος, μόνο το νεότερο συγκρότημα Avangard είναι εξοπλισμένο με τέτοιες μονάδες.
«Όλα τα εγχώρια πυραυλικά συστήματα δημιουργούνται λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να ενισχυθεί η αντιπυραυλική άμυνα.
Για το σκοπό αυτό, οι πύραυλοι είναι εξοπλισμένοι με μέσα για την αντιμετώπιση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.
Ωστόσο, τα υπερηχητικά όπλα κρούσης ελιγμών έχουν πραγματικά πρωτοποριακές δυνατότητες.
Ένα από αυτά τα μοντέλα δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στον σχηματισμό πυραύλων Yasnensky», είπε ο Karakaev.
«Επί του παρόντος, συνεχίζονται οι εργασίες για τη βελτίωσή του, κάτι που στο μέλλον θα καταστήσει δυνατή τη χρήση αυτών των όπλων κρούσης, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων που βασίζονται σε κινητά συστήματα», πρόσθεσε ο στρατηγός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης