Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικός πύραυλος Iskander χτύπησε και διέλυσε αμερικανικούς εκτοξευτές HIMARS στην Ουκρανία

Ρωσικός πύραυλος Iskander χτύπησε και διέλυσε αμερικανικούς εκτοξευτές HIMARS στην Ουκρανία
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δύο εκτοξευτές καταστράφηκαν
Πύραυλος Iskander της ρωσικής ομάδας μάχης Δύση χτύπησε και κατέστρεψε τη θέση των εκτοξευτών των αμερικανικών συστημάτων πολλαπλών πυραύλων HIMARS (MLRS) στην περιοχή του χωριού Lelyukovka στο Kupyansk, μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές.
«Το πλήρωμα του τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander-M της ομάδας δυνάμεων της Δύσης εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στις θέσεις εκτοξευτών του αμερικανικού HIMARS MLRS», είπαν οι ίδιες πηγές.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του χωριού Lelyukovka στην περιοχή Kharkiv.
«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δύο εκτοξευτές καταστράφηκαν», είπε η πηγή.

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει: Στόχος όλα τα δυτικά όπλα

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέγραψε νομοσχέδιο για την παροχή ξένης βοήθειας στους ξένους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, η οποία αναμένεται να λάβει 61 δισεκ. δολάρια προκειμένου να συνεχίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα αποτελεί νόμιμο στόχο για τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση όχι μόνο με την προμήθεια όπλων, αλλά και με την εκπαίδευση προσωπικού στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η ενίσχυση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στις προσπάθειες επίτευξης ειρηνικής λύσης και θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης