Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Τελεσίγραφο θανάτου Ισραήλ στη Hamas - «Συμφωνείτε εντός 7 ημερών ή μπαίνουμε στη Rafah»

Γάζα: Τελεσίγραφο θανάτου Ισραήλ στη Hamas - «Συμφωνείτε εντός 7 ημερών ή μπαίνουμε στη Rafah»
Σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των μεσολαβητών, η Αίγυπτος συνεργάστηκε με το Ισραήλ για μια αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός
Σχετικά Άρθρα
Διορία επτά ημερών δίνει το Ισραήλ στην παλαιστινιακή οργάνωση Hamas, προκειμένου να συμφωνήσει στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah, μεταφέρουν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι στη Wall Street Journal.
Η σουνίτικη παλαιστινιακή οργάνωση μελετάει τη συμφωνία και διερευνά τις επιλογές της, ευελπιστώντας πως θα πετύχει τους καλύτερους δυνατούς όρους.
Σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των μεσολαβητών, η Αίγυπτος συνεργάστηκε με το Ισραήλ για μια αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός την οποία παρουσίασε στη Hamas το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Το πολιτικό γραφείο της οργάνωσης αναμενόταν να διαβουλευτεί με τη στρατιωτική της πτέρυγα στη Γάζα και να επανέλθει με τις δικές της θέσεις.
Ωστόσο, ο Yahya Sinwar, ο στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης στη Γάζα, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται σε τούνελ στον θύλακα και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, δεν έχει ανταποκριθεί, εκτιμούν οι αξιωματούχοι.
«Ο Sinwar αναμένεται να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία που δεν περιλαμβάνει μια αξιόπιστη πορεία για τον τερματισμό του πολέμου», εξηγούν οι αξιωματούχοι στο αμερικανικό έντυπο.
Οι Άραβες διαμεσολαβητές δήλωσαν επίσης ότι ο επικεφαλής της Hamas «πιστεύει ότι έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο, είτε επιβιώσει είτε όχι, ανοίγοντας τα μάτια του κόσμου για τα δεινά των Παλαιστινίων και φέρνοντας τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας στο προσκήνιο των παγκόσμιων υποθέσεων».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο που επικαλούνται οι «Times of Israel», το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αναμένει ότι η Hamas θα ανακοινώσει επίσημα την απόρριψη της πρότασης.
«Η ισραηλινή ηγεσία εκτιμά ότι η οργάνωση θα απορρίψει επίσημα την τελευταία προσφορά για τους ομήρους και την εκεχειρία», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο συζητά ήδη ένα τέτοιο σενάριο, εκτός από μια πιθανή έναρξη της διαφαινόμενης εισβολής στην πόλη Rafah της Νότιας Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης