Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foreign Affairs: Εάν ο Trump γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, θα τις αποσύρει από το ΝΑΤΟ

Foreign Affairs: Εάν ο Trump γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, θα τις αποσύρει από το ΝΑΤΟ
Λιγότερο πρόθυμοι οι Ευρωπαίοι να στηρίξουν την Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ μειώσουν τη βοήθεια υποστηρίζει το Foreign Affairs
Εάν ο Trump γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, θα τις αποσύρει από το ΝΑΤΟ υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Foreign Affairs, το οποίο αναφέρει ότι τα κράτη της Ευρώπης, εάν οι ΗΠΑ πράγματι αποδυναμώσουν την υποστήριξη τους, μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμα να παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται άρθρο του πρώην αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Alexander Vershbow και των πρώην αξιωματούχων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Richard Hooker και Hans Binnendijk, ακόμα και εάν ο Trump κρατήσει τις ΗΠΑ εντός της Συμμαχίας, μπορεί να την αποδυναμώσει, μειώνοντας την χρηματοδότηση, αποσύροντας αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη και μπλοκάροντας σημαντικές αποφάσεις στο Συμβούλιο του ΝΑΤΟ.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον Trump αποδυναμώσουν ή τερματίσουν τις αμυντικές δεσμεύσεις τους προς την Ευρώπη, οι ευρωπαϊκές χώρες θα αισθάνονται πιο ευάλωτες και μπορεί να γίνονται όλο και πιο απρόθυμες να στείλουν στην Ουκρανία τα δικά τους ζωτικά στρατιωτικά εφόδια» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως σε περίπτωση που μειωθεί η βοήθεια της Δύσης, το Κίεβο μπορεί να αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, το άρθρο εκτιμά ότι χωρίς την αμερικανική ηγεσία και βοήθεια, η συμμαχία θα χάσει «το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού της πλεονεκτήματος έναντι της Ρωσίας» και τα μέλη της θα δυσκολευτούν να διατηρήσουν την ενότητα.
«Αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας» επισημαίνει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης