Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bystritsky (Λέσχη Valdai): Ο Lavrov στη θέση του ΥΠΕΞ μετουσιώνει την αυτόνομη και συνεπή εξωτερική πολιτική της Ρωσίας

Bystritsky (Λέσχη Valdai): Ο Lavrov στη θέση του ΥΠΕΞ μετουσιώνει την αυτόνομη και συνεπή εξωτερική πολιτική της Ρωσίας
«Αυτή τη στιγμή, ο Lavrov είναι τόσο εξαιρετικό πρόσωπο από μόνος του που είναι, φυσικά, ο πιο κατάλληλος υποψήφιος» τονίζει ο Andrey Bystritsky
Η πρόταση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin για τον εκ νέου διορισμό του Sergey Lavrov ως υπουργού Εξωτερικών σηματοδοτεί σε όλο τον κόσμο τη συνέχεια της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας ,Tass ο Andrey Bystritsky, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος για την Ανάπτυξη και την Υποστήριξη της Λέσχης συζήτησης Valdai.
«Αυτή τη στιγμή, ο Lavrov είναι τόσο εξαιρετικό πρόσωπο από μόνος του που είναι, φυσικά, ο πιο κατάλληλος υποψήφιος. Πολύ περισσότερο τη συγκεκριμένη στιγμή. Η απόφαση να τον επαναδιορίσουμε είναι ένα σαφές μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η γραμμή της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής είναι συνεπής, ότι η Ρωσία τηρεί το δικό της στυλ, τη δική της πορεία και τον δικό της προσανατολισμό και φυσικά ο Lavrov συμβολίζει αυτή την πορεία», τόνισε σχετικά ο Bystritsky.
Όπως το βλέπει, η απόφαση για τον επαναδιορισμό του Lavrov ήταν αρκετά αναμενόμενη.
«Πιστεύω ότι ο κ. Lavrov είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Εξωτερικών. Καταλαβαίνω πόσο σκληρή είναι η δουλειά του και πόση ευθύνη απαιτεί. Οι προσπάθειές του αξίζουν μεγάλο σεβασμό", πρόσθεσε.
Ο αναλυτής είναι βέβαιος ότι ο ΥΠΕΞ θα ανταπεξέλθει σε όλα τα καθήκοντα που αντιμετωπίζει η Ρωσία στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.
«Θα κάνει τη δουλειά καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον», τόνισε σχετικά ο αναλυτής

Bystrytskyi.JPG
O Andrey Bystritsky, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος για την Ανάπτυξη και την Υποστήριξη της Λέσχης συζήτησης Valdai

Επισημαίνεται ότι η απερχόμενη ρωσική κυβέρνηση παραιτήθηκε την ημέρα της ορκωμοσίας του Putin στις 7 Μαΐου.
Σύμφωνα με το νόμο, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και οι ομοσπονδιακοί υπουργοί διορίζονται από τον πρόεδρο μετά την έγκριση των υποψηφιοτήτων τους από την Κρατική Δούμα.
Εξαιρούνται οι επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σε αυτή την περίπτωση διορίζονται με απόφαση Putin μετά από διαβουλεύσεις με την άνω βουλή του κοινοβουλίου (το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας).
Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε εκ νέου τον νυν ΥΠΕΞ ως πρώτο τη τάξει διπλωμάτη της χώρας στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στις 12 Μαΐου.
Στις 13 Μαΐου, η αρμόδια επιτροπή του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου πραγματοποίησε διαβουλεύσεις για τον επαναδιορισμό του Lavrov.
Οι διαβουλεύσεις με τον υποψήφιο θα συνεχιστούν στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 14 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης