Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απτόητος Powell (Fed): Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ - «Σήμα» για καθυστέρηση της μείωσης επιτοκίων

Απτόητος Powell (Fed): Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ - «Σήμα» για καθυστέρηση της μείωσης επιτοκίων
«Είναι πιο πιθανό να διατηρήσουμε το επιτόκιο πολιτικής εκεί που είναι»
Σχετικά Άρθρα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να δείξει «υπομονή» στη νομισματική της πολιτική και να έχει ισχυρές ενδείξεις ότι ο -ετήσιος- πληθωρισμός βρίσκεται στον στόχο του 2% πριν προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων, ξεκαθάρισε εκ νέου ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ένωση Ξένων Τραπεζών, στο Άμστερνταμ, ο ανώτατος τραπεζικός αξιωματούχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο πληθωρισμός της αμερικανικής οικονομίας υποχωρεί, ωστόσο απαιτείται περισσότερη αποκλιμάκωση των τιμών.
«Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό με βάση τα δεδομένα που έχουμε ότι η επόμενη κίνηση που θα κάνουμε θα είναι μια αύξηση των επιτοκίων (...) Είναι πιο πιθανό να διατηρήσουμε το επιτόκιο πολιτικής εκεί που είναι», είπε μεταξύ άλλων.
«Το α' τρίμηνο του 2024 στις ΗΠΑ χαρακτηρίστηκε από έλλειψη περαιτέρω προόδου όσον αφορά τον πληθωρισμό». «Δεν περιμέναμε να είναι ομαλός ο δρόμος, αλλά οι δείκτες του πληθωρισμού ήταν υψηλότεροι από ό,τι νομίζω ότι περίμενε κανείς», σχολίασε.
«Αυτό δείχνει ότι θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε την περιοριστική πολιτική να κάνει τη δουλειά της».
«Η οικονομία των ΗΠΑ παρουσιάζει πολύ καλές επιδόσεις, έχει πολύ ισχυρή αγορά εργασίας. Τα νοικοκυριά είναι σε καλή οικονομική κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Powell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης