Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΔΝΤ συμβουλεύει τις ΗΠΑ: Διατηρήστε ανοιχτό το εμπόριο και συνεργαστείτε με την Κίνα

Το ΔΝΤ συμβουλεύει τις ΗΠΑ: Διατηρήστε ανοιχτό το εμπόριο και συνεργαστείτε με την Κίνα
Στο χειρότερο σενάριο, οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν την παγκόσμια οικονομική παραγωγή κατά περίπου 7%
Σχετικά Άρθρα
Να διατηρήσουν τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα αντί να επιβάλουν νέους τιμωρητικούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, συστήνει στις ΗΠΑ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Julie Kozak, παρότρυνε τις δύο χώρες να συνεργαστούν για να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφωνίες, ενώ προειδοποίησε πως οι νέοι δασμοί που ανακοίνωσε ο Biden ενδέχεται να στρεβλώσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις, να κατακερματίσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να πυροδοτήσουν αντίποινα.
«Ο κατακερματισμός αυτού του τύπου μπορεί να είναι πολύ δαπανηρός για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε, σε τακτική ενημέρωση Τύπου.
Σημείωσε ότι το ΔΝΤ εντόπισε περίπου 3.000 παγκόσμιους εμπορικούς περιορισμούς το 2023, από 1.000 το 2019, και στο χειρότερο σενάριο αυτό θα μπορούσε να μειώσει την παγκόσμια οικονομική παραγωγή κατά περίπου 7%, που ισοδυναμεί με την κατάργηση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας και της Γερμανίας μαζί.
«Σε ό,τι αφορά τους δασμούς, η άποψή μας είναι ότι οι ΗΠΑ θα ωφεληθούν περισσότερο από τη διατήρηση πολιτικών ανοιχτού εμπορίου που ήταν ζωτικής σημασίας για την οικονομική τους απόδοση», είπε. «Ενθαρρύνουμε επίσης τις ΗΠΑ και την Κίνα να εργαστούν από κοινού για μια λύση που θα αντιμετωπίζει τις ανησυχίες που έχουν επιδεινώσει τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης