Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν τους άντεξαν ούτε στη .. Γερμανία - Ουκρανοί νεοναζί αποπέμφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τη Bundeswehr

Δεν τους άντεξαν ούτε στη .. Γερμανία - Ουκρανοί νεοναζί αποπέμφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τη Bundeswehr
Ακόμα και για την υποκριτική Δύση του Ακραίου Κέντρου κάποιες συμπεριφορές έχουν και τα .... ιδεολογικά τους όρια
Οι ναοτϊκοί χορηγοί  της Ουκρανίας έχουν μια ... κακή συνήθεια να αγνοούν τα ναζιστικά σύμβολα στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, στρουθοκαμηλίζοντας μεγαλειωδώς, ιδίως όταν αποστέλλουν νέες προμήθειες εξοπλισμών στο Κίεβο.
Πολλάκις δε, η συλλογική Δύση κάνει πως αγνοεί ή ενίοτε ακόμη και συγκαλύπτει προφανείς φασιστικές και νεοναζιστικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια επισκέψεων Ουκρανών αξιωματούχων ή στρατιωτικών σε δυτικές πρωτεύουσες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, άλλωστε αποτέλεσε, η πρωτοφανής «παραβίαση» του ελληνικού κοινοβουλίου από νεοναζιστή μαχητή του Azov, που έγινε μάλιστα δεκτή με ενθουσιασμό και ... κυβερνητικά χειροκροτήματα.
Ωστόσο, ακόμα και για την υποκριτική Δύση του Ακραίου Κέντρου κάποιες συμπεριφορές έχουν και τα ιδεολογικά τους όρια.
Πιο συγκεκριμένα, οι γερμανικές αρχές απέλασαν αθόρυβα επτά Ουκρανούς στρατιώτες που εκπαιδεύονταν από εκπαιδευτές της Bundeswehr για τη χρήση ναζιστικών συμβόλων.
«Εντοπίστηκαν επτά περιπτώσεις στις οποίες στρατιώτες φορούσαν δεξιά εξτρεμιστικά σύμβολα κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης που διεξήγαγε η Bundeswehr για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η εκπαίδευση των εν λόγω στρατιωτών τερματίστηκε αμέσως σε συντονισμό με τον ουκρανικό στρατό και οι εκπαιδευόμενοι επέστρεψαν στην Ουκρανία», ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό της.
«Οι Γερμανοί στρατιώτες που αλληλεπιδρούν με μέλη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ως μέρος της εκπαιδευτικής υποστήριξης, λαμβάνουν τακτικά οδηγίες και ενημερώνονται για τα δεξιά εξτρεμιστικά σύμβολα. Μετά την άφιξή τους στη Γερμανία, οι Ουκρανοί στρατιώτες διδάσκονται για τους ναζιστικούς συμβολισμούς», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η δήλωση, αποτέλεσε μάλιστα κομμάτι μιας επίσημης κυβερνητικής απάντησης σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της αντιπολίτευσης AfD σχετικά με το εάν οι Ουκρανοί υπερεθνικιστές αποτελούν απειλή για μια πιθανή ουκρανική ειρηνευτική διαδικασία.
Απαντώντας στις ανησυχίες της αντιπολίτευσης, οι εκπρόσωποι του γερμανικού στρατού παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν βλέπει καμία απειλή» για την ειρήνη από αυτές τις εξτρεμιστικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με Ουκρανούς νεοναζί.

Τα νεοναζιστικά σύμβολα που και συνθήματα που αγνοεί επιδεικτικά η Δύση

Η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε τι είδους «δεξιά εξτρεμιστικά σύμβολα» εξώθησαν τα ουκρανικά στρατεύματα σε απέλαση από τη Γερμανία, αλλά η αγάπη του ουκρανικού στρατού για τα ναζιστικά σύμβολα και οι έντεχνες προσπάθειες της δυτικής κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης να αγνοήσουν επιδεικτικά το πρόβλημα αποτελούν εδώ και καιρό μείζον ζήτημα.
Μονάδες ουκρανικού στρατού έχουν εντοπιστεί να φέρουν μια μεγάλη ποικιλία εξτρεμιστικών συμβόλων, περιλαμβανομένων των ναζιστικοών αετών, σβάστικες, και κυρίως τα εμβλήματα του Stepan Bandera – του διαβόητου συνεργάτη των Ναζί, οι πολιτοφυλακές του οποίου σκότωσαν δεκάδες χιλιάδες Πολωνούς, Εβραίους, Ουκρανούς και Ρώσους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Μαζί με τα σύμβολα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν τα φιλοναζιστικά άσματα, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις εκπαίδευσης νεοναζί για ... παιδιά και ίσως το πιο τραγικό απ' όλα - την βράβευση από τον Jon Stewart σε έναν μαχητή του Azov στο Disney World.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης