Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με μπλούζα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» στα ελληνικά, πήγε στο πρωτάθλημα ο Ουκρανός πυγμάχος, Oleksandr Usyk

Με μπλούζα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» στα ελληνικά, πήγε στο πρωτάθλημα ο Ουκρανός πυγμάχος, Oleksandr Usyk
Το ερώτημα όλων όσων είδαν αυτό το στιγμιότυπο ήταν πως η Σαουδική Αραβία επέτρεψε στον Ουκρανό να φορέσει αυτή τη μπλούζα

Ο Oleksandr Usyk νίκησε εχθές το βράδυ (18/05) τον Tyson Fury με split decision (115-112 Usyk 114-113 Fury 114-113 Usyk) στο πρωτάθλημα βαρέων βαρών στη Σαουδική Αραβία.
Ο αγώνας είχε τρομερές ανατροπές, αγωνία μέχρι το τέλος, φαντασμαγορικό σοου πριν και μετά τον αγώνα, celebrities από όλο τον κόσμο και πολλά άλλα.

Το αποτέλεσμα ανεβάζει το πυγμαχικό ρεκόρ του Ουκρανού στο 22-0-0 με 14 νίκες με νοκ άουτ, μετά τη νίκη επί του Derek Chisora, τις back-to-back νίκες επί του Anthony Joshua και του Daniel Dubois σε διαδοχικούς αγώνες.
Ωστόσο, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ήταν η μπλούζα που φορούσε ο Ουκρανός πυγμάχος. Συγκεκριμένα, πριν από τον αγώνα στο Ριάντ, ο Oleksandr Usyk μπήκε στο στάδιο με ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραφε: «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟC». Το ερώτημα όλων όσων είδαν αυτό το στιγμιότυπο ήταν πως η Σαουδική Αραβία επέτρεψε στον Ουκρανό να φορέσει αυτή τη μπλούζα.

Ο ίδιος έχει δεχθεί έντονη κριτική και στο παρελθόν για φαινομενικά συμπάθειες προς τη Ρωσία - κυρίως για τη συμπάθεια του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.Το 2021, ο Usyk, ο οποίος μεγάλωσε στην Κριμαία, επικρίθηκε επειδή εμφανίστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ για την μονή της Αγίας Λαύρας, το αρχαίο μοναστήρι του Κιέβου που τότε κατοικούσαν μοναχοί πιστοί στο πατριαρχείο της Μόσχας. Η σειρά παρουσιάστηκε από την Oksana Marchenko, σύζυγο του φιλορώσου Ουκρανού πολιτικού Viktor Medvedchuk.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης