Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Το Ιράν στράφηκε στις ΗΠΑ για βοήθεια μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Raisi

State Department: Το Ιράν στράφηκε στις ΗΠΑ για βοήθεια μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Raisi
Παρά το αίτημα της Τεχεράνης, η Ουάσιγκτον δεν ήταν σε θέση να παράσχει βοήθεια στην Τεχεράνη «κυρίως για υλικοτεχνικούς λόγους»
Η ιρανική κυβέρνηση στράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ζητώντας βοήθεα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Ebrahim Raisi, και τον υπουργό Εξωτερικών Hossein Amir Abdollahian, υποστήριξε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του State Department, Matthew Miller.
«Η ιρανική κυβέρνηση μάς ζήτησε βοήθεια. Τους καταστήσαμε σαφές ότι θα προσφέρουμε βοήθεια, όπως θα κάναμε ως απάντηση σε οποιοδήποτε αίτημα μιας ξένης κυβέρνησης σε μια τέτοια κατάσταση. Και τελικά δεν μπορέσαμε να παράσχουμε αυτή τη βοήθεια», διευκρίνισε σχετικά ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.
Διότι, όπως υποστήριξε ο Miller, η Ουάσιγκτον δεν ήταν σε θέση να παράσχει βοήθεια στην Τεχεράνη «κυρίως για υλικοτεχνικούς λόγους».
Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα «επίσημα συλλυπητήριά» τους στο Ιράν.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου είχε ελάχιστα καλά λόγια για τον εκλιπόντα ηγέτη. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τον Raiisi βίαιο συμμετέχοντα στην καταπίεση του ιρανικού λαού. Είπε ότι ήταν υπεύθυνος για τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων και μερικές από τις χειρότερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Λυπούμαστε για κάθε απώλεια ζωής». «Έχει αίμα στα χέρια του».
Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι ορισμένες ιρανικές ομάδες της αντιπολίτευσης χαιρέτισαν τον θάνατο του Ebrahim Raisi και κατανοεί «γιατί αισθάνονται έτσι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης