Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Έκλεψα το Trump Οrg» παραδέχθηκε ο Michael Cohen, πρώην δικηγόρος του Donald Trump

ΗΠΑ: «Έκλεψα το Trump Οrg» παραδέχθηκε ο Michael Cohen, πρώην δικηγόρος του Donald Trump
«Άρα κλέψατε από τον Trump Organization;» ρώτησε ο συνήγορος του υποψήφιου προέδρου - «Μάλιστα, κύριε», παραδέχθηκε ο άλλοτε υφιστάμενός του
Ο πρώην δικηγόρος και άλλοτε απόλυτα έμπιστος συνεργάτης πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, Michael Cohen παραδέχτηκε ουσαιαστικά στη δίκη του ότι έκλεψε το Trump Org, δηλαδή την εταιρεία του εργοδότη του.
Τα τραπεζικά αρχεία συνηγορούν, μάλιστα, στο ότι ο Cohen πληρώθηκε με 420.000 δολάρια το 2017, από τα οποία οι 130.000 ήταν για την πληρωμή στη Stormy Daniels 50.000 για μια εταιρεία τεχνολογίας, 180.000 για τους φόρους που θα κατέβαλε και 60.000 σε μπόνους.
Στη δίκη ο Cohen παραδέχτηκε ωστόσο ότι πλήρωσε στην εταιρεία μόλις 20.000 δολάρια και μάλιστα σε μετρητά που παρέδωσε σε χαρτοσακούλα.
Τα υπόλοιπα χρήματα τα κράτησε ο ίδιος.
«Άρα κλέψατε από τον Trump Organization;» ρώτησε ο συνήγορος του υποψήφιου προέδρου.
«Μάλιστα, κύριε», παραδέχθηκε ο άλλοτε υφιστάμενός του.
Όπως εξήγησε ο Cohen ενημέρωση το γραφείο του εισαγγελέα για την κλοπή, αλλά δεν κινήθηκε εναντίον του διαδικασία.
Διευκρίνισε, ακόμη, ότι το έκανε γιατί εξοργίστηκε όταν του είχαν δώσει ένα πολύ χαμηλό ετήσιο μπόνους.
Αν και στο παρελθόν ο Cohen υποστήριζε ότι ο Trump δεν γνώριζε για τα χρήματα προς την Daniels για να μην μιλήσει, στη δίκη τονίζει ότι όλα ήταν σε γνώση του Trump.
Οι εισαγγελείς είχαν ως στόχο να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση του Cohen για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους ότι ο Trump παραβίασε τον νόμο παραποιώντας τα επιχειρηματικά αρχεία για να αποζημιώσει τον Cohen και να αποκρύψει την πληρωμή στην Stormy Daniels πριν από τις εκλογές του 2016.
Η κατάθεση του Cohen, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 20/5 , κράτησε συνολικά 17 ώρες, η μεγαλύτερη ως τώρα στη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης