Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποκρισία των Αμερικανών - Αρνούνται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά το χρησιμοποιούν κατά της Ρωσίας

Υποκρισία των Αμερικανών -  Αρνούνται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά το χρησιμοποιούν κατά της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ αρνούνται τη νομιμότητα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και απειλούν να το υποβάλουν σε κυρώσεις, αλλά δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τον οργανισμό εναντίον ανθρώπων που η Ουάσινγκτον θεωρεί εχθρούς της, κατήγγειλε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Anatoly Antonov.
Ο ίδιος σχολίαζε δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο επιδιώκει να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.
«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα διπλών προτύπων και μια παρέλαση της αμερικανικής υποκρισίας.
Οι ΗΠΑ αρνούνται τη νομιμότητα του ΔΠΔ και απειλούν τον οργανισμό αυτό με κυρώσεις όταν πρόκειται για τα συμφέροντα της ίδιας της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της. Ωστόσο, χρησιμοποιούν ξεδιάντροπα αυτό το ψευδο-νομικό εργαλείο εναντίον εκείνων που θεωρούν εχθρούς", ανέφερε ο Antonov σε δήλωση που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της πρεσβείας.

Ιερόσυλες οι ΗΠΑ

«Κανείς στον κόσμο δεν θα πρέπει να έχει αυταπάτες σχετικά με την ιερόσυλη πολιτική των ΗΠΑ, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για χάρη ενός πράγματος: την εξόφληση λογαριασμών με ανεπιθύμητες χώρες», δήλωσε ο πρέσβης. «Προφανώς, αυτή είναι η “τάξη που βασίζεται σε κανόνες”».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden χαρακτήρισε εξοργιστικό το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Blinken χαρακτήρισε το αίτημα ντροπιαστικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης