Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλη Lavrov (Ρωσία): Σκοπός της ελβετικής διάσκεψης να συζητηθεί μόνο η φόρμουλα Zelensky ως τελεσίγραφο

Βέλη Lavrov (Ρωσία): Σκοπός της ελβετικής διάσκεψης να συζητηθεί μόνο η φόρμουλα Zelensky ως τελεσίγραφο
Ο ίδιος ο Josep Borrell δήλωσε ότι η ειρηνευτική φόρμουλα του Zelensky είναι η μόνη πρωτοβουλία που πρέπει να συζητηθεί
Η διάσκεψη της Ελβετίας για την Ουκρανία αποσκοπεί μόνο στη συζήτηση της λεγόμενης ειρηνευτικής φόρμουλας του Zelensky ως τελεσίγραφο, εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
«Η ελβετική διάσκεψη συγκαλείται μόνο για να συζητηθεί η η ειρηνευτική φόρμουλα Zelensky ως τελεσίγραφο» , δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Η πρωτοβουλία της Κίνας

Μιλώντας για την ειρηνευτική πρωτοβουλία της Κίνας, ο υπουργός επεσήμανε ότι «προβλέπει την ανάγκη κατανόησης των βαθύτερων αιτιών της κατάστασης, όταν η Δύση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία για να σαμποτάρει τα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας».
«Η κινεζική πρωτοβουλία προβλέπει την εξέταση των βαθύτερων αιτιών και την επίτευξη συμφωνίας για την εξάλειψη των αιτιών αυτών, διασφαλίζοντας στην πράξη την αρχή της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας, όπου η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων κρατών είναι εξίσου εγγυημένη.
Είναι αδύνατο να διαφωνήσει κανείς με αυτό", πρόσθεσε ο Lavrov.
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε το γεγονός ότι ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, συζητώντας το ουκρανικό ζήτημα με τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron στο Παρίσι, «διατύπωσε με σαφήνεια ότι η κινεζική πλευρά θα υποστηρίξει τη σύμβαση μιας διεθνούς διάσκεψης, η οποία θα αντικατοπτρίζει εξίσου τα συμφέροντα τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας και θα βασίζεται σε μεγάλο αριθμό ιδεών και πρωτοβουλιών».
«Και η ελβετική διάσκεψη συγκαλείται μόνο για να συζητηθεί η λεγόμενη ειρηνευτική φόρμουλα του Zelensky ως τελεσίγραφο», επισήμανε ο Lavorv.
«Δεν είναι να απορεί κανείς που οι ίδιοι οι Ελβετοί, συμππεριλαμβανομένων των διπλωματών, παραδέχονται ότι αυτή η διάσκεψη δεν αφορά την οικοδόμηση γεέφυρας για τη σύναψη ειρήνης, αλλά τη στήριξη της Ουκρανίας», τόνισε.

Παροδοχή Borrell

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι ο ίδιος ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε ότι η ειρηνευτική φόρμουλα του Zelensky είναι η μόνη πρωτοβουλία που πρέπει να συζητηθεί.
«Άλλες προτάσεις, όπως είπε, εξαφανίστηκαν πριν από μερικές εβδομάδες.
Και άλλες προτάσεις υποβλήθηκαν από τις αφρικανικές χώρες, τη Βραζιλία, τον Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών, καθώς και την Κίνα", κατέληξε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης