Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,25% ο S&P 500, o Nasdaq +0,22%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,25% ο S&P 500, o Nasdaq +0,22%
Νευρικότητα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Θετικά πρόσημα σημειώθηκαν την Τρίτη 21 Μαΐου στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την προσοχή των επενδυτών να είναι εστιασμένη στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς μια σειρά από μεγάλα «ονόματα», προεξαρχούσης της Nvidia, αναμένεται να ανακοινώσουν τα πεπραγμένα τους το τρίμηνο που παρήλθε.
Σε κάθε περίπτωση, μετά την επίτευξη νέων ιστορικών υψηλών, με τον δείκτη Dow Jones να διασπά το ψυχολογικό φράγμα των 40.000 μον. και τον τεχνολογικό Nasdaq να προσπερνά τις 16.794 μον., πολλά χαρτοφυλάκια έσπευσαν να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη, χωρίς να απειληθούν οι κοινές στηρίξεις.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,17% στις 39.872 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,25% στις 5.321 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,22% στις 16.832 μον.
γδφγδσφδγφσ.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Lowe σημείωσαν πτώση 1,76%, παρότι η εταιρεία λιανικών πωλήσεων δημοσίευσε αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου.
Η Palo Alto Networks κατέγραψε πτώση περίπου 3,74%.
Αν και ξεπέρασε τις προσδοκίες για το δημοσιονομικό γ' τρίμηνο, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας παρείχε οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο που ήταν σύμφωνες μόνο με τις συναινετικές προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.
Η Nvidia, ενόψει των αποτελεσμάτων τριμήνου, κινήθηκε στο +0,64%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, πιέσεις ασκήθηκαν στις τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent υποχώρησε 0,9% στα 82,96 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,5% στα 79,38 δολάρια.
Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στα 2.439 δολ./oz.
Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,41% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,83%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, στο 1,0855 δολ.

«Η ιστορία του αποπληθωρισμού δεν επιβεβαιώνεται ακόμη» δήλωσε ο Keith Buchanan, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.
«Η αγορά θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα εάν τα κέρδη επιβεβαιώσουν τη σταθερότητα της εταιρικής κερδοφορίας», πρόσθεσε.
Αλλά «αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αγορά όπου θα μπορούσαμε να είμαστε κάπως περιορισμένοι στο εύρος τιμών, ίσως ακόμη και να παρασυρθούμε προς χαμηλότερα ύψη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης