Τελευταία Νέα
Διεθνή

Khan (Δήμαρχος Λονδίνου): Ρατσιστής, σεξιστής και ομοφοβικός ο Trump – Να προσέξει το Εργατικό κόμμα τις επαφές του

Khan (Δήμαρχος Λονδίνου): Ρατσιστής, σεξιστής και ομοφοβικός ο Trump – Να προσέξει το Εργατικό κόμμα τις επαφές του

Διαφώνησε με τον Lammy και την προσέγγιση που κάνει στον Trump

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Khan χαρακτήρισε τον πρώην Πρόεδρο Trump ρατσιστή, σεξιστή και ομοφοβικό και προέτρεψε το Εργατικό Κόμμα του να κάνει περισσότερα πριν τον «φωνάξει».
Ενόψει των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο, το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να εργάζεται για να ενισχύσει τη σχέση του με τους Ρεπουμπλικάνους σε περίπτωση που ο Trump πάρει πίσω τον Λευκό Οίκο.
Ωστόσο, ο Khan, ένας σκληρός επικριτής του Trump, επιμένει ότι το κόμμα «δεν πρέπει να απλώνει κυριολεκτικά κόκκινο χαλί για μια κρατική επίσκεψη».
Οι δηλώσεις του Khan για τον πρώην πρόεδρο έγιναν αφότου ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων Lammy φάνηκε να «προσφέρει ένα κλαδί ελιάς» νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ επέμεινε ότι ο Trump «συχνά παρεξηγείται» όσον αφορά την πολιτική και «θέλει οι Ευρωπαίοι να κάνουν περισσότερα για να εξασφαλίσουν μια καλύτερα προστατευμένη Ευρώπη».
Απορρίπτοντας τη θέση του Lammy, ο Khan είπε στο Politico:
«Είμαι ξεκάθαρος, καταλαβαίνω, για τον Trump.
Είναι ρατσιστής.
Είναι σεξιστής.
Είναι ομοφοβικός.
Και είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν έχεις μια ιδιαίτερη σχέση, να συμπεριφερθείτε τους ως καλύτερο σύντροφο».
«Αν ο καλύτερός μου σύντροφος ήταν ρατσιστής, σεξιστής ή ομοφοβικός, θα τον φώναζα και θα του εξηγούσα γιατί αυτές οι απόψεις είναι εσφαλμένες», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης