Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ: H Ρωσία σημειώνει επιτυχίες στο Kharkiv

Παραδοχή από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ: H Ρωσία σημειώνει επιτυχίες στο Kharkiv
«Στην περιοχή του Kharkiv, φυσικά, πραγματοποιούν μια νέα επίθεση, σημειώνοντας μικρές επιτυχίες», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου
Την ... αμερικανική εκτίμηση ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση του Kharkiv, εξέφρασε σε καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου και στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Pat Ryder.
«Δεν μπορώ να αναφέρω έναν συγκεκριμένο αριθμό, θα πω μόνο ότι, όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιωτικοί στην Ουκρανία», υποστήριξε o εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κληθείς να διευκρινίσει πόσοι Ρώσοι στρατιωτικοί συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
«Στην περιοχή του Kharkiv, φυσικά, πραγματοποιούν μια νέα επίθεση, σημειώνοντας μικρές επιτυχίες», εξήγησε ο Ryder, μην μπορώντας να κρύψει την αμερικανική δυσαρέσκεια.
Από την πλευρά του, το Κίεβο παραδέχεται ότι η κατάσταση στην περιοχή του Kharkiv είναι εξαιρετικά τεταμένη για τα ουκρανικά στρατεύματα.
Στις 14 Μαΐου, το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αναγκάστηκαν να «μετακινηθούν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις» στην περιοχή του Volchansk και του Lukyantsy.
Η στρατιωτική ηγεσία ανέφερε, επίσης, τη μεταφορά πρόσθετων εφεδρειών στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε ότι ορισμένες από αυτές τις μονάδες απομακρύνονται από τα άλλα μέτωπα ούτως, ώστε να συνδράμουν στη δυσχερή κατάσταση στα βορειοανατολικά.
Στις 16 Μαΐου, ο Ανώτατος Διοικητής πραγματοποίησε μια επιθεώρηση της κατάστασης στο Kharkiv, από όπου και χαρακτήρισε αυτό το μέτωπο ως «εξαιρετικά δύσκολο».
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την απελευθέρωση αρκετών οικισμών στην περιοχή του Kharkiv και στις 14 Μαΐου, σηματοδοτώντας, έτσι, τη συνεχιζόμενη προέλαση στα βάθη της άμυνας του εχθρού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης