Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικό πρόστιμο στη Citi για λάθος... εντολές στις αγορές

tags :
Βρετανικό πρόστιμο στη Citi για λάθος... εντολές στις αγορές
Οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις συναλλαγές πρέπει να διαθέτουν αποτελεσματικούς ελέγχους προκειμένου να διαχειρίζονται τους κινδύνους
Πρόστιμα 61,6 εκατ. λιρών επέβαλαν οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citi για αστοχίες στα συστήματα συναλλαγών και τους ελέγχους της.
Τα πρόστιμα εκδόθηκαν από την Prudential Regulation Authority και την Financial Conduct Authority, η έρευνα των οποίων επικεντρώθηκε στην περίοδο μεταξύ 1ης Απριλίου 2018 και 31 Μαΐου 2022.
Η Citi πληροί τις προϋποθέσεις για μείωση 30% στο ποσό της ποινής αφού συμφώνησε να επιλύσει το θέμα.
«Οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις συναλλαγές πρέπει να διαθέτουν αποτελεσματικούς ελέγχους προκειμένου να διαχειρίζονται τους σχετικούς κινδύνους.
Η CGML [Citigroup Global Markets Limited] απέτυχε να ανταποκριθεί στα πρότυπα που περιμένουμε σε αυτόν τον τομέα, με αποτέλεσμα το σημερινό πρόστιμο», δήλωσε ο Sam Woods, αναπληρωτής επικεφαλής για την προληπτική ρύθμιση και ο διευθύνων σύμβουλος της PRA.
Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι ορισμένα ζητήματα συστήματος και ελέγχου παρέμειναν κατά τη διάρκεια της περιόδου έρευνας και οδήγησαν σε συμβάντα συναλλαγών, όπως οι λεγόμενες γκάφες διαπραγμάτευσης.
Το κύριο περιστατικό που επισημάνθηκε έλαβε χώρα στις 2 Μαΐου 2022, όταν ένας έμπειρος trader εισήγαγε λανθασμένα μια εντολή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια «εκτελεσμένα ακούσια στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια».
«Οι ελλείψεις στους ελέγχους συναλλαγών της CGML συνέβαλαν σε αυτό το περιστατικό, ιδίως η απουσία ορισμένων προληπτικών σκληρών μπλοκ και η ακατάλληλη βαθμονόμηση άλλων ελέγχων», ανέφερε η δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης