Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πίθηκοι πέφτουν νεκροί από τα δέντρα» - Πρωτοφανείς εικόνες με τον καύσωνα στο Μεξικό

«Πίθηκοι πέφτουν νεκροί από τα δέντρα» - Πρωτοφανείς εικόνες με τον καύσωνα στο Μεξικό
Τουλάχιστον 83 πίθηκοι, του ενδημικού είδους «Howler monkey», βρέθηκαν νεκροί στην πολιτεία Ταμπάσκο, στις ακτές του Κόλπου του Μεξικό
Φονικός καύσωνας πλήττει το Μεξικό τις τελευταίες ημέρες με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ή και να ξεπερνούν τους 45 βαθμούς κελσίου. Θύματα της ζέστης ακόμα και οι πίθηκοι που, σύμφωνα με διεθνή μέσα, πέφτουν από τα δέντρα νεκροί εξαιτίας της ανυπόφορα υψηλής θερμοκρασίας.
Το Μεξικό βρίσκεται αντιμέτωπο με μια από τις πιο σκληρές ξηρασίες στην ιστορία του. Το έντονο κύμα καύσωνα και η ανομβρία έχει «στεγνώσει» λίμνες και τα φράγματα και τα αποθέματα νερού στερεύουν.
Τα χαμηλά επίπεδα στα υδροηλεκτρικά φράγματα προκαλούν και διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Οι αρχές για να αντιμετωπίσουν τη λειψυδρία εφαρμόζουν έκτακτο σχέδιο για τη μεταφορά νερού με στόχο να διατηρήσουν λειτουργικές βασικές υπηρεσίες, όπως τα νοσοκομεία και η πυροσβεστική.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, η κατάσταση είναι τραγική και οι κοινότητες αγωνίζονται για πρόσβαση σε καθαρό νερό για τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει σημεία διανομής νερού και προσπαθούν να υποστηρίξουν τις πληγείσες περιοχές. Ωστόσο η κλίμακα του προβλήματος είναι τεράστια και απαιτούνται πιο ολοκληρωμένες στρατηγικές για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή.
Μέχρι τα μέσα Μαΐου τουλάχιστον εννέα πόλεις στο Μεξικό είχαν σημειώσει ρεκόρ θερμοκρασίας, με τη Σιουδάδ Βικτώρια, στη συνοριακή πολιτεία Ταμαουλίπας, να φτάνει έως και τους 47 βαθμούς Κελσίου.
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωής τους εξαιτίας του καύσωνα, ενώ από τις ακραίες συνθήκες υποφέρει και η άγρια φύση της χώρας. Τουλάχιστον 83 πίθηκοι, του ενδημικού είδους «Howler monkey», βρέθηκαν νεκροί στην πολιτεία Ταμπάσκο, στις ακτές του Κόλπου του Μεξικό.
Άλλοι διασώθηκαν από τους κατοίκους και κάποιοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε κτηνιατρεία δίνοντας μάχη για τη ζωή τους. Σήμερα αρκετοί από αυτούς αναρρώνουν χάρη στην σωτήρια παρέμβαση των ακτιβιστών και των γιατρών. Ωστόσο τα πιο πολλά ζώα, που βρίσκονται στο δάσος δεν έχουν την ίδια τύχη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης