Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποστάσεις Γαλλίας από την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους: Δεν είναι ταμπού, αλλά δεν είναι η ώρα

Αποστάσεις Γαλλίας από την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους: Δεν είναι ταμπού, αλλά δεν είναι η ώρα
Νορβηγία, Ιρλανδία και Ισπανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης
Δεν είναι ταμπού, αλλά δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Stephane Sejourne στον απόηχο της απόφασης της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος.
«Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους δεν είναι ταμπού για τη Γαλλία.
Όμως το Παρίσι εκτιμά πως δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες σήμερα ώστε η απόφαση αυτή να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη διαδικασία που αποσκοπεί στη λύση των δύο κρατών» υποστήριξε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως «η απόφαση αυτή πρέπει να είναι χρήσιμη, δηλαδή να επιτρέπει μια αποφασιστική πρόοδο στο πολιτικό πεδίο».
«Σε αυτή την προοπτική, θα πρέπει να συμβεί την κατάλληλη στιγμή ώστε να έχει ένα πριν και ένα μετά» τόνισε ο Sejourne, ο οποίος δέχθηκε σήμερα στο Παρίσι τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ, Israel Katz.
Όπως είπε ο Sejourne «δεν πρόκειται μόνο για συμβολικό ζήτημα ή για ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης, αλλά για ένα διπλωματικό εργαλείο στην υπηρεσία της λύσης των δύο κρατών τα οποία θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο και με ασφάλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης