Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντριβή Raisi, απόπειρα κατά Fico: Οι δολοφονίες το νέο, μακάβριο όπλο πολέμου και… «πολιτικής» - Η Δύση «ομαλοποιεί» το αδιανόητο

Συντριβή Raisi, απόπειρα κατά Fico: Οι δολοφονίες το νέο, μακάβριο όπλο πολέμου και… «πολιτικής» - Η Δύση «ομαλοποιεί» το αδιανόητο
Ποιος ηγέτης... ακολουθεί;
Συμπτώσεις... ή ποιος θα είναι ο επόμενος;
Το να κάνει μια κυβέρνηση ή μια Συμμαχία το οτιδήποτε περνάει από το... χέρι της για να νικήσει έναν αντίπαλο, είναι ο ορισμός του ολοκληρωτικού πολέμου.
Εν προκειμένω, μπορεί να υπάρχουν διάφορες εκδοχές και σενάρια του...«ατυχήματος» με τον Ιρανό Πρόεδρο Raisi: σφάλμα πιλότου σε πυκνή ομίχλη, βλάβη οργάνου, σύγκρουση ελικοπτέρου σε ομίχλη κ.λπ. Εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, τότε υπάρχει μόνο μία εκδοχή: ένας φάρος εγκαταστάθηκε σε ένα ελικόπτερο στο Αζερμπαϊτζάν και αρκετές ομάδες με Stinger MANPADS εγκαταστάθηκαν στα βουνά σε πιθανές κατευθύνσεις πτήσης.
Τι συνέβη τελικά και πόσο τυχαίο είναι η συντριβή να έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico;

Ένας υπόγειος, σκοτεινός πόλεμος, συνεπάγεται τα πάντα... από δολιοφθορές και τρομοκρατικές επιθέσεις που στοχεύουν αμάχους έως δολοφονίες ανώτερων αξιωματούχων του αντιπάλου (ή ακόμα και των ίδιων των ηγετών).
Προφανώς, υπάρχει επίσης η πιθανότητα άμεσου πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής (θερμοπυρηνικά, βιολογικά , χημικά). Η διεξαγωγή οποιασδήποτε από τις προαναφερθείσες λειτουργίες μπορεί εύκολα να κλιμακωθεί και να οδηγήσει στο τελευταίο. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που υπάρχει ο θεσμός της διπλωματίας, μια πρακτική χιλιετιών που έχει γίνει σεβαστή από όλους τους πολιτισμούς του κόσμου (προφανώς, αυτό αποκλείει αυτόματα τη σύγχρονη πολιτική Δύση ).
Η ναζιστική Γερμανία ήταν ένα από τα πρώτα σύγχρονα έθνη που σταμάτησε να τηρεί οποιεσδήποτε διπλωματικές συμφωνίες, επαναφέροντας ουσιαστικά την (γεω)πολιτική σε έναν μάλλον βάρβαρο ανταγωνισμό όπου τα πάντα επιτρέπονται ανά πάσα στιγμή.
Το ΝΑΤΟ, ουσιαστικά οδεύει στο να αποκαλεστεί ακόμα και απόγονός του ναζισμού καθώς φαίνεται πως συνεχίζει αυτή την πρακτική.
Δεν είναι υπερβολή και θα εξηγηθούμε:
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία συμφωνία που να έχει υπογράψει η εμπόλεμη συμμαχία που να αξίζει περισσότερο από το χαρτί στο οποίο γράφτηκε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως το ηγετικό μέλος του ΝΑΤΟ, υιοθέτησαν πλήρως αυτή την προσέγγιση και τώρα διεξάγουν την επιθετικότητά τους εναντίον του κόσμου με τρόπο που θα μπορούσε να περιγραφεί ότι επισύρει ολοκληρωτικό πόλεμο.
Οι πολεμοκάπηλοι στην Ουάσιγκτον DC και το Πεντάγωνο εξετάζουν πια όλα τα σενάρια... με τον κοιμισμένο Joe να κάνει πως κοιμάται...
Πρώην διευθυντές και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της CIA, καθώς και γερουσιαστές, μιλούν ανοιχτά για «απομάκρυνση» ισχυρών παγκόσμιων ηγετών όπως ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin.

Πού πήγαν λοιπόν οι διαπραγματεύσεις και οι αμοιβαία επωφελείς ειρηνικές διευθετήσεις; 

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ουκρανία που δεν γίνεται καν λόγος για συζήτηση περί ειρήνης, ενώ οι Ουκρανοί κάθε μέρα αποδεκατίζονται.
Σκόπιμα τους στέλνει ο ηθοποιός - κλόουν στην κρεατομηχανή και η Δύση τον στηρίζει.
Όπως τον στηρίζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στέλνοντας όπλα... το αφεντικό τρελάθηκε... 

Προκύπτει το προφανές ερώτημα - εάν κάποιος απειλεί ανοιχτά ένα άτομο όπως ο Putin, ποιος άλλος θα μπορούσε να αισθάνεται ασφαλής σε έναν τέτοιο κόσμο;
Το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο αν λάβουμε υπόψη τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας και τον θάνατο του Ιρανού προέδρου σε μια άκρως αμφιλεγόμενη συντριβή ελικοπτέρου.

Η προπαγάνδα καλά κρατεί... 

Η αντίδραση της κυρίαρχης μηχανής προπαγάνδας στην απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Φίκο και τον θάνατο του προέδρου Ραΐσι εγείρει επίσης σοβαρές ανησυχίες. Τόσο το βρετανικό Sky News όσο και οι Financial Times δημοσίευσαν αναφορές όπου ουσιαστικά προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τον τρομοκράτη που επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό Fico, ενώ το κρατικό BBC χαρακτήρισε τον θάνατο του Raisi τραγικό, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι εκείνος ακολουθούσε τη "σκληρή γραμμή".
Slovak-PM-Robert-Fico-1.webp

Τα περιστατικά είναι ιδιαίτερα «ωφέλιμα» για την πολιτική Δύση, γεγονός που τροφοδοτεί τις εικασίες για την πιθανότητα εμπλοκής της και στις δύο περιπτώσεις. Ο Fico ήταν πάντα έντονα επικριτικός για την έρπουσα επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, επιμένοντας ότι η Σλοβακία δεν θέλει να λάβει μέρος σε αυτήν, ενώ ο Raisi ήταν ένας ηγέτης πολύ σεβαστός στον πολυπολικό κόσμο. Ο θάνατος του και του βετεράνου διπλωμάτη του Ιράν Abdollahian είναι σίγουρα μια τεράστια οπισθοδρόμηση για την Τεχεράνη, κάτι που οι αντίπαλοί της σίγουρα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν.

Στην περίπτωση Raisi, υπάρχουν επίσης σενάρια ότι συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW)  ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για τη συντριβή του ελικοπτέρου.
Καθώς ο Raisi περούσε με ένα αμερικανικής κατασκευής Bell 212, το οποίο το Ιράν απέκτησε τη δεκαετία του 1970, αυτό σίγουρα δεν θα ήταν πρόβλημα για την Ουάσιγκτον DC.
Οι υπηρεσίες της είναι αρκετά εξοικειωμένες με τα αεροηλεκτρονικά του ελικοπτέρου, συμπεριλαμβανομένου του προαναφερθέντος συστήματος έκτακτης ανάγκης.
Το Bell 212 χαρακτηρίζονταν ως ένα εξαιρετικά αξιόπιστο αεροσκάφος... μια ακόμη ασυνήθιστη λεπτομέρεια που υποδηλώνει ότι δεν ήταν ακριβώς ένα τυχαίο γεγονός.

Ωστόσο, η άμεση στόχευση του Raisi θα ήταν μια άνευ προηγουμένου πράξη κλιμάκωσης  που, εάν αποδειχτεί αλήθεια, θα μπορούσε να ωθήσει την υπερδύναμη της Μέσης Ανατολής να επιταχύνει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα της ανάληψης ή αποποίησης ευθύνης ή και της απόδοσης ευθυνών.
3bb8461551929ba40f710cbfe96ff3e1_XL.jpg

Το χρονικό πάντως πλαίσιο δείχνει Αμερικανοσιωνισμό.
Το Ισραήλ ταπεινώθηκε τελευταία και αναζητούσε διακαώς να το βγάλει από πάνω του να ξαναγίνει το αδιαφιλονίκητο νο 1 στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης