Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αποχώρησε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της AfD - Οι λόγοι που οδήγησαν σε παραίτηση και η κόντρα με τη Le Pen

Γερμανία: Αποχώρησε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της AfD - Οι λόγοι που οδήγησαν σε παραίτηση και η κόντρα με τη Le Pen
Στο πολιτικό παρασκήνιο σιγοβράζει η σύγκρουση μεταξύ της AfD και του Εθνικού Συναγερμού της Marine Le Pen
O επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Maximilian Krah προανήγγειλε ότι θα παραιτηθεί από το ομοσπονδιακό εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος, στον απόηχο της κριτικής που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica ότι «δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι των SS εγκληματίες».
Προηγουμένως είχε ήδη βρεθεί στο στόχαστρο, όταν αποκαλύφθηκε ότι συνεργάτης του θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας και ότι ο ίδιος διατηρούσε στενές σχέσεις με το Πεκίνο και τη Μόσχα, με αποτέλεσμα η AfD να τον αποκλείσει από την προεκλογική εκστρατεία της.
Ωστόσο, στο πολιτικό παρασκήνιο σιγοβράζει η σύγκρουση μεταξύ της AfD και του Εθνικού Συναγερμού της Marine Le Pen, η οποία έθεσε κι επίσημα χθες (21/5) μπλόκο στη συνεργασία των δύο κομμάτων στην Ευρωβουλή, ακριβώς λόγω αυτών των δηλώσεων του Krah, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας ARD.

Marine Le Pen: Από πρόκληση σε πρόκληση η Εναλλακτική για τη Γερμανία

«Η AfD πηγαίνει από πρόκληση σε πρόκληση», διεμήνυσε με νόημα η Le Pen, ρίχνοντας λάδι στη εμφύλια φωτιά της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.
Απεναντίας, η ηγεσία της AfD επιδιώκει την διατήρηση της συνεργασίας, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, παρότι εδώ και καιρό υπάρχουν μεταξύ τους διαφωνίες.
Οι σχέσεις των δύο ακροδεξιών κομμάτων είχαν ήδη διαταραχθεί με την αποκάλυψη της συμμετοχής στελεχών της Εναλλακτικής για την Γερμανία στην μυστική συνάντηση του Πότσνταμ τον περασμένο Νοέμβριο με μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων.
Το ιδιωτικό γεύμα που είχαν κατόπιν στο Παρίσι η Le Pen με την Alice Elisabeth Weidel της AfD δεν συνέβαλε τελικά στην εξομάλυνση των σχέσεων, ενώ εκτιμάται ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Κρα αποτέλεσαν «την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Ο Maximilian Krah, ο οποίος παραμένει υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθώς δεν είναι πλέον εφικτό να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο χωρίς να ακυρωθεί συνολικά η υποψηφιότητα της AfD, υποστήριξε ότι οι «αντικειμενικές και διαφορετικές» δηλώσεις του χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα προκειμένου να ζημιωθεί η AfD και τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα εμφανιστεί σε δημόσιες προεκλογικές εκδηλώσεις έως τις 9 Ιουνίου, ξεκαθάρισε.
Εντωμεταξύ, ο δεύτερος στη λίστα για τις ευρωεκλογές R. Brston ελέγχεται από την εισαγγελία ως ύποπτος για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προερχόμενου από την Ρωσία, με αποτέλεσμα να έχει επίσης αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία της AfD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης